Megjelent a Magyarok című fotóalbum

Egyfajta korrajzát adja a mostani magyar társadalomnak a Magyarok című fotóalbum, Krasznai Korcz János és Zsigmond Gábor fotóművészek új albuma.


A könyv felvételein megjelenik többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök, egy Gripen-pilóta, Fa Nándor vitorlázó, biciklis futárok, a Sziget Kft. tulajdonosai, üvegműves, bérfüstölő és Ungváry Krisztián történész is.

Krasznai Korcz János szerdán az MTI-nek elmondta: a 224 oldalas, nagy méretű kötetben 69 fényképen 80 ember szerepel. 

A könyv történetéhez hozzátartozik, hogy 1994-ben - a mostani szerzők gondozásában - már napvilágot látott egy hasonló tematikát követő kötet Magyarok 94 címmel, amely az akkori társadalom látlelete kívánt lenni.

A friss album szereplőinek egy része látható a 20 évvel ezelőtti kötetben is: Orbán Viktor például akkor még csak pártelnökként, most meg miniszterelnökként fényképezték a Parlamentben. Fa Nándor akkor éppen világ körüli útjáról tért vissza, most pedig egy ugyanilyen vállalkozás előtt áll - tette hozzá Krasznai Korcz János. Az új szereplők között említette például Áder Jánost, akit kedvenc hobbija közben kaptak lencsevégre, amikor éppen egy csónakból horgászik.

A kötetet a két fotóművész saját kiadásban jelentette meg 3000 példányban. Előszavát Kieselbach Tamás galériatulajdonos, illetve Prokopp Dóra volt médiaszemélyiség írta. Az album a színes képeken kívül rövid interjúkat is tartalmaz.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: