Jótékonysági akció az Odú-központ javára

A fogyatékossággal élő gyermekekkel foglalkozó szegedi Odú Fejlesztő Központ javára szervez jótékonysági akciót az 1980-as, 90-es évek zenei világát megidéző Deja Vu Fesztivál, amely június 4-én kezdődik a Tisza-parti városban – közölte Boros Gyula fesztiváligazgató csütörtökön az MTI-vel.


A szervező elmondta, hogy a projekt célja kettős, a nyárindító fesztivál látogatóinak adományaival anyagilag segíteni a korai fejlesztéssel foglalkozó intézményt, illetve felhívni a közvélemény figyelmét a méltánytalanul elhanyagolt szervezet tevékenységére.

A négynapos fesztivál látogatói korlátlan számú adományszelvény vásárlásával támogathatják a központ munkáját, amelyért cserébe egy nyereménysorsoláson vesznek részt. Ennek tétje egy felújított, 1990-es évjáratú Dacia 1310 TLX típusú autó.

A Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány (KORINTA) azzal a céllal jött létre, hogy kistérségi szinten biztosítsa az eltérő fejlődésmenetű, valamint a fogyatékossággal élő kisgyermekek korai fejlesztéséhez és családjaik támogatásához szükséges személyes és tárgyi feltételeket, javítson a fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok, valamint hozzátartozóik, segítőik és a velük foglalkozó szakemberek, civil szervezetek helyzetén. A KORINTA Alapítvány az Odú Fejlesztő Központ működését támogatja, ahol szakemberek segítségével folyik a fejlesztő nevelés Szeged és vonzáskörzetében 2002 óta.

Az Odú-központ kora gyermekkori intervenciós szolgáltatásokkal segíti a három év alatti gyermekek fejlesztését – többek között mozgásfejlődésbeli eltérések, kommunikációs nehézségek, valamint magatartási és viselkedési problémák megoldásain dolgoznak szakembereik. 

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: