Egy intim portré tárul fel a finn Carl Knif Budapestre érkező szólótáncában

Egy belső vészjelzésekkel küzdő ember intim portréja tárul fel Finnország egyik legkiválóbb táncosa, Carl Knif RED című szólótáncában, amelyet november 14-én láthat először a budapesti közönség a MOM Kulturális Központban.
A finn táncművész most először lép fel Magyarországon, és produkcióját a kedden kezdődő Hejsan Budapest! rendezvénysorozat keretében láthatja a közönség -  olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott ismertetőjében.

A RED az extremitások performansza: nem mindig drámai, de tele van személyes bátorsággal. Az előadás nemzetközi szinten is lelkes kritikai fogadtatásban részesült, az edinburghi Fringe Fesztiválon pedig beválogatták az idei év legjobb táncelőadásai közé.

Knif több mint tíz évig táncosként és szabadúszó koreográfusként dolgozott, majd 2012-ben megalapította saját társulatát, a Carl Knif Companyt. A Hologram Walls, a Claude glass és a Mothertongue című előadások révén a közönség már megismerhette Knif szürreális, álomszerű, ugyanakkor humoros stílusát.

A művész a világ számos országában fellépett már: többek között Svédországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Oroszországban, Dél-Koreában és Kínában.

A FinnAgora, Finnország Budapesten működő intézete által szervezett Hejsan Budapest! eseménysorozat előfutára a százéves függetlenségét 2017-ben ünneplő finn állami ünnepnek. A kezdeményezés a többnyelvű Finnország életéből vett sikertörténetekkel kívánja megismertetni az érdeklődőket.

A hetek alatt a Carl Knif Company kortárstánc-előadása mellett Viggo Wallensköld festőművész kiállítása tekinthető meg a Barabás Villában, Maria Kalaniemi harmonikaművész koncertje hallható a Müpában, valamint Monika Fagerholm és Kiss Noémi közreműködésével az Író szerepe a mai Európában címmel rendeznek előadást szintén a Barabás Villában.

MTI
Megosztás a Google Pluson