Emma Watson most a New York-i metróban dugott el könyveket

Egy héttel ezelőtt Emma Watson több könyvet is elrejtett a londoni metróhálózatban, a napokban pedig New Yorkban tette ugyanezt. A Harry Potter-sorozat Hermionéjeként megismert színésznő egyrészt az olvasást népszerűsítő Books on the Underground nevű projekt keretében végzi ezeket az akciókat, valamint van egy saját könyvklubja is, az Our Shared Shelf.
Ez utóbbi arra ösztönzi több ezer tagját, hogy havonta olvassanak el egy feminista könyvet, most éppen a tavalyelőtt elhunyt Maya Angelou memoárja az ajánlott irodalom. A 2013-ban megjelent Mom & Me & Mom-ban az édesanyjával való viharos kapcsolatát dolgozta fel a neves amerikai költőnő, és az Instagramra posztolt fotóján Emma Watson ezt a könyvet rejti el a Broadway és a 23. utca sarkán található metróállomás egyik tartópillérébe.

A 26 éves színésznő az eldugott könyvekhez kézzel írt üzenetet is mellékel, amiben megkéri a szerencsés megtalálót, hogy miután kiolvasta, rejtse el ő is a regényt valahol a metróban, hogy az még több emberhez eljusson.

Watson idén februárban árulta el a Paper nevű magazinnak adott interjúban, hogy egy időre felhagy a színészettel, és helyette a másik fő szenvedélyére, a feminizmusra fog koncentrálni. Részleges visszavonulása előtt két filmet még leforgatott, amik a jövő év első felében kerülnek majd a mozikba.

Az egyik A szépség és a szörnyeteg című Disney-mese új verziója (ehhez pont ma jött ki egy gyönyörű plakát), a másik pedig The Circle című sci-fi-thriller, amiben Tom Hanks lesz a partnere.
Megosztás a Google Pluson