Hírességek leveleit tolmácsolják neves művészeink a Mozsár Kávézóban

A Beszélő levelek – kinyílik a hírességek postaládája című programsorozat következő estje holnap lesz. Házigazdája: Juhász Anna.
A programok során egykori és ma élő híres emberek, politikusok, művészek életébe pillanthatnak be az érdeklődők, neves művészek tolmácsolásában - talán az egyik legintimebb módon –, leveleiken keresztül. A programok helyszíne a Budapest belvárosában található Mozsár Kávézó nemrégen felújított emelete.

A havi egy alkalommal jelentkező estek házigazdái között van Lackfi János, Bíró Kriszta, Nyáry Krisztián és Novák Péter is. A leveleket – a házigazdák mellett – olyan színészek és előadó-művészek olvassák fel, mint Csomós Mari, Szirtes Ági, Fullajtár Andrea, Kovács Patrícia, Petrik Andrea, Gryllus Dorka, Kiss Diána Magdolna, Kováts Kriszta, Szalai Kriszta, Szávai Viktória, Szorcsik Kriszta, Rezes Judit, Rujder Vivien, Gálffi László, Mácsai Pál, Simon Kornél, Cserna Antal, Fodor Tamás, Hegedűs D. Géza, Nagypál Gábor, Kaszás Gergő, Szirtes Balázs, Keresztes Tamás, Balázs Zoltán, Száraz Dénes, Vecsei Miklós Hasi, Orosz Ákos, Puskás Tivadar, Puskás Peti vagy Seress Zoltán.

A különböző művészeti területekről érkező előadók tolmácsolásban szerelmespárok, szülők és gyerekek, barátok, írótársak, vagy akár ismeretlen, hétköznapi hősök levelezése elevenedik meg. Megtudhatjuk például, hogy mit írt Richard Burton Elizabeth Taylornak a szakításukkor, mire kérte Gandhi Adolf Hitlert, milyen tanácsokat adott Kurt Vonnegut egy középiskola tanulóinak, vagy hogyan utasította vissza Nick Cave az MTV rangos díját.

A felolvasást élőzenei betétek színesítik, a zenei válogatásáért Nyitrai László felel. Az esteket minden alkalommal más házigazda moderálja: írók, színészek, tudósok, zenészek. Az ő feladatuk, hogy kontextusba helyezzék az egyes leveleket, és összekössék azokat. Az estek rendezője Böhm György.

November 12-én Juhász Anna lesz az est házigazdája, az előadók Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Hernádi Judit, Orosz Ákos, Polgár Csaba és Simon Kornél.   
Megosztás a Google Pluson