Kapuzárási Pánik Fesztivál a Budapest Parkban

Időpont: Budapest, Budapest Park, szeptember 25 - 28.

A nyárnak lőttek, a fesztiválszezon is véget ér, de mielőtt a szabadtéri koncertekről átállnánk a korán sötétedő, pokrócoktól és forralt bortól melengetett estékre, egy utolsó nagy, hangos, emlékezetes hét során mindent beleadhatunk, ami a nyárból bennünk megmaradt.

A nyári szabadtéri szezon záróheteként a magyar színtér színe-java összejön egymás után inteni egy szép nagy búcsút a nyárnak, és egy egyhetes fesztivál keretében vetnek véget az öthónapos folyóparti parkfesztiválnak.
 
A sorozatot a magyar könnyűzene két gonosz kertitörpéje, Soerii és Poolek indítja, akiknél kettejükön kívül rendre szerephez jutnak lányok, egy kis abszint, egy hatalmas csirke, egy törpe és persze a kaotikus, ironikus-parodisztikus zenei bacchanália. Másnap az Intim Torna Illegál hipnotizál lyukat az albérlet kádjába alternatív sírvamulatós punkrock-ska dalokkal és egy kis hazai újgenerációs Gogol Bordello-Woodstockkal.

Pénteken a bőbeszédű és sok mondanivalóval terhelt Punnany Massif jut szóhoz. Rendben Man és Wolfie hiphopdalaikban üdítően kerülik a szójátékos semmitmondást és a gengszterközhelyeket is, ellenben mindig hoznak magukkal együtt érző társadalomkritikát, meg ugráltató bulizenét, rafinált alapokat és egy megviselt lemezjátszót is. A szombat estére pedig összejön három igazi klaszzis gitárzsinnyegtető zenekar is: a Záhony Unplugged Project néven induló, ZUP néven éppen befelé futó, a magyar alternatív színtérhez képest szokatlanul életvidám csapat. Őket a kevésbé életvidám, ellenben már rég befutott Vad Fruttik követik és a Heaven Street Seven, amely már akkor britpopot játszott, mikor az még itthon nem is volt menő, ellenben mindig is be volt futva. Ők egyesült erővel és a mi asszisztenciánkkal intenek a távozóban lévő nyár után egy jó hangosat.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: