Szarvasi Szilvanapok péntektől három napon át

Békéscsaba - Pénteken kezdődik a Szarvasi Szilvanapok háromnapos rendezvénysorozata, amelynek fő célja a szarvasi szilva népszerűsítése és a kapcsolódó hagyományok bemutatása. Idén először szilvás receptversenyt is hirdettek.

MTI - A látogatók megkóstolhatják a szarvasi szilvából készült helyi különleges kézműves ételeket és italokat, megismerhetik a sajátosan szarvasi szilvás recepteket - mondta Csasztvan András, a Békés megyei város rendezvényének főszervezője az MTI-nek.

Mint kiemelte, a szarvasi szilva hungarikum, nagy hagyománya van a Körösök szívében. A helyiek titkos receptek szerint készítik el például a fokhagymás vagy a diós szilvalekvárt és a minősített szarvasi szilvapálinkát. Az étel- és italkülönlegességek ötvözik a szarvasi, a tót és a szlovák szilvás hagyományokat.

A fesztivál keretében idén is megtartják a szakmai körökben elismert szilvapálinka versenyt, amelyen a Békés megyében készült legjobb pálinkákat díjazzák. Először hirdettek ugyanakkor receptversenyt Szarvas kedvenc szilvás sütije elnevezéssel.

Az immár 17. alkalommal megrendezett szilvanapok programjai két helyszínen zajlanak: a szakmai napok az Erzsébet-ligetben, a kísérő események a Szarvasi Vízi Színházban. A háromnapos fesztiválon a látogatókat gazdag gyerek- és családi programok várják a város több pontján. Esténként lesznek ingyenes koncertek, fellép a Belmondo, az Irigy Hónaljmirigy, a Heaven Street Seven és Kökény Attila.

Kultúra, gasztronómia, fesztivál
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: