Droszt az Átrium Film-Színházban

Helyszín és időpont: Budapest, Átrium Film-Színház, október 10., csütörtök

A 011 Alkotócsoport eddig sem a konvencionális kirohanásairól volt híres, darabjaik filmszerűen pörgősek, kellően pikírtek és nagyon maiak.
 
Legfrissebb alkotásuk Jim Jarmusch több mint 20 évvel ezelőtti zseniális moziját idézi, melyben egyetlen éjszaka szürreális taxis élményeit követhetjük nyomon.

De míg az említett klasszikus a világ öt nagyvárosának kellemesen stikkes sofőrjeit és a hozzájuk passzoló utasokat hozta helyzetbe, addig Radnai Márk kompozíciója a hazai viszonyokra fókuszál.

A helyszín négy budapesti taxi, a volán mögött négy fura karakter, az utastérben meg – ahogy ez ilyenkor lenni szokott – megy a sztorizás. Az éjjeli kuncsaftok látszólag egymástól független emberek, csupán egy közös van bennük: hogy valahonnan jönnek és valahová tartanak, mindezt pedig a városi közlekedés ezen kevésbé költséghatékony, ám annál kényelmesebb formájában szeretnék abszolválni, arra persze senki nem számít – mi sem –, hogy út közben elszabadul a pokol, a szálak egyszer csak összeérnek, és kezdetét veszi az üdítően abszurd elmebaj – ami fikciós mese létére is kitűnő kritikai érzékkel reflektál a jelenre.
Megosztás a Google Pluson