Elhunyt Graham Stark brit komikus színész

Meghalt Graham Stark brit komikus színész, aki az összes Rózsaszín párduc-filmben szerepelt. Szélütést követően, 91 éves korában hunyt el Londonban.

MTI - Graham Stark több mint száz filmben tűnt fel, a magyar nézők láthatták az Alfie-ban és a Casino Royale-ban is. Peter Sellersszel való barátsága biztosította számára az állandó jelenlétet az 1964-es Felügyelő életveszélyben című epizóddal kezdődő Rózsaszín párduc-sorozatban. Az első két részben Clouseau felügyelő hallgatag asszisztensét játszotta, majd egy sor különböző figurát személyesített meg - tudósított a halálesetről a BBC hírszolgálata.

Az 1922-ben született színész pantomimesként lépett először színpadra 13 éves korában Londonban. A Drámai Művészetek Akadémiáján tanult, majd jelentkezett a királyi légierőhöz (RAF). A világháborús években bajtársaival, a későbbi filmcsillag Peter Sellersszel, illetve Tony Hancock és Dick Emery színészekkel együtt szórakoztatták az angol csapatokat, amerre csak jártak.

Számos szórakoztató tévéműsorban, köztük a Benny Hill-showban is feltűnt, mielőtt saját műsort kapott. Két filmet is rendezett, és szenvedélyesen fotózott. Főként barátairól és színészkollégáiról készült felvételeit több kiállításon is bemutatták.


Megosztás a Google Pluson