Rock-koncert és balett a kaposvári Csiky Gergely Színház műsorán

A hét egy élő rock-legendával, Révész Sándorral kezdődik, majd a kijevi balett előadásával folytatódik a kaposvári Csiky Gergely Színházban.
 

December 2-án, hétfő este 19.00 órakor a Révész 60- Gyere még közelebb című turné kaposvári koncertjét élvezhetik a nézők-hallgatók a nagyszínpadon. Révész Sándor a Generál együttessel már tizennyolc évesen megélte első sikereit, a Piramissal pedig mai szemmel nézve szinte elképzelhetetlen népszerűségre tett szert, egy generáció életérzését fogalmazva meg a zene nyelvén. Szólópályáját nem is annyira a hosszú szünetek, mint inkább az utánuk létrehozott értékálló alkotások jellemzik. Három igényes és egyéni hangvételű albumot készített, 1985-ben, 1993-ban és 2003-ban. Élőben utoljára 2009-ben hallhattuk, a néhány előadásos turné felejthetetlen a közönség számára. Épp ezért várta nagy érdeklődés az idei, jubileumi koncertsorozatát. A Révész 60 - Gyere még közelebb! című turné tavaszi szakasza remekre sikeredett, akadt helyszín, ahol már hetekkel korábban elfogyott minden jegy az előadásra. Révész Sándor Zajzon Gábor lantművész-gitárossal együtt adott intim hangulatú koncertjei ősztől újra hallhatóak. Régi Generál és Piramis számok mellett a szólóalbumok dalaival, valamint vadonatúj szerzeményekkel.

December 5-én, csütörtökön 19.00 órakor pedig - már az advent jegyében - egy egészen más műfaj, a balett kap főszerepet, hiszen a Magyarországra látogató Kijevi Balett Diótörő című előadását ajánljuk gyerekeknek és felnőtteknek. A Kijev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkcióval örvendeztetik meg a közönséget. Idén Magyarországra is ellátogat a társulat, és természetesen a legnépszerűbb koreográfiájukat, a Diótörőt mutatják meg nekünk. Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, melynek szólistái számos díjat nyertek el a leghíresebb balett-versenyeken. A társulat Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada legnagyobb színpadai után most Magyarországon teszi tiszteletét. Biztosak lehetünk abban, hogy egy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balett részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Diótörő mesevilágába.

Szereposztás: Clara - Balaban Khristina, Kawasaki Akari, Nagasawa Mie, Prince - Lagunov Evgeny, Sukhorukov Nikita, Sinyavsky Mikhail, Mouse king - Tristan Vladimir, Sukhorukov Nikita, Nutcracker - Krasnitskaya Lilia, Drosselmeer - Fortunenko Vladimir
Megosztás a Google Pluson