Zúzda Rock Kert – Assorted Metal Night

Anthrax, Metallica, Katatonia. Egy este, egy helyen? Hazai helytartóik gondoskodnak róla, hogy így legyen! A két nyugati thrash legenda és a korai doom/death, később alternatív irányba fordult svéd metal zenekarok népszerű dalait honi képviseleteik hozzák elérhető közelségbe március 14-én! Ennyivel persze nem ér véget a program: teljességéhez merőben hozzájárul a zsigeri, mélyre hangolt, tekerős, de dallamos hömpölyködés, melyet a veszprémi motscharmetal alakulat, avagy az Éjfény biztosít! Az est ötödik résztvevője pedig egy igen friss formáció, a ’80-as évek glam metal vonalát modern hangzásvilággal átitatva ápoló Lipstick. A pénztárcát sem terhelő eseményhez a klub további akciókkal járul hozzá, érdemes időben érkezni: kezdés 19:00-kor!

Március 14. (péntek) - Assorted Metal Night
Fellépők: Éjfény, For My Demons (Katatonia tribute), Lipstick, Madhouse (Anthrax tribute), Orion (Metallica tribute)
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 19.00

Éjfény
“…számtalanszor kérdezték már meg, miért is ez a nevünk. A válasz roppant egyszerű, ez tökéletesen kifejezi azt a kettősséget, amit mindannyian a sajátunknak érzünk. Olyan ösztönös, zsigeri zenét szerettünk volna mindig is csinálni, ami az “egyik pillanatban simogatja, kényezteti az embert, a következőben pedig letépi a fejét”! Ami lágy, finom és kedves, ugyanakkor dühös, elkeseredett és agresszív! Eleddig még senki nem tudott konkrét stílust ránk húzni, de nem ez a cél. Ezek vagyunk, ezt szeretjük. Leljétek benne örömötöket!”

For My Demons
A svéd Katatonia világát igyekszik megidézni a hazánkban, de talán szélesebb körben is egyedüliként tevékenykedő tribute banda. Az anyazenekar munkásságának 1996-tól napjainkig terjedő munkásságából, összesen 9 nagylemez dalaiból, slágereiből szemezgetve áll össze színpadra szánt műsoruk.

Lipstick
Öt tagot számláló budapesti formáció, melynek feltett szándéka a ’80-as évek glam metal vonalát ápolni, fiatalos lendülettel, modern hangzásvilággal átitatva.

Madhouse (Anthrax tribute)
Magyar Anthrax tribute együttes
Tagok:
Kovács "Szuszu" Norbert - ének
Vértes Gábor - gitár
Kocsis Szabolcs - gitár
Kocsis Ákos - basszusgitár
Ádám Attila - dob

Orion (Metallica tribute)
A zenekar 2012- ben kapta a Berúgókar elnevezést, igaz korábban már volt pár próbálkozás ugyan ebben a műfajban, de akkoriban még elég gyermekcipőben járt ez a projekt. A két alapító tag Fábián Gábor (basszusgitár) és Jenes Zoltán (ének, ritmusgitár). Mindketten Metallica rajongók, így nem volt kérdéses a fő csapásirány. A fiúk nagyon elszántak, sokat gyakorolnak, ennek köszönhetően a fellépések számával sem kell szégyenkezniük, ugyanis az utóbbi időben számos felkéréssel illették meg őket. Repertoárjuk igen széles skálával büszkélkedhet, mivel a lágy, dallamos nótáktól egészen a kő kemény trash metálig játszanak fülbemászó számokat, így mindenki megtalálhatja a saját szájízének valót. A jövőre nézve több tervük is van, ugyanis Berúgókar néven majd saját dalokkal szeretnék szórakoztatni a közönséget, így ez a név háttérbe fog szorulni egy időre. De aki csak a Metallica feldolgozások miatt kedvelte meg a zenekart, annak sincs oka aggodalomra, ugyanis a zenekar továbbra is működni fog ebben a felállásban Orion néven!
Jenes Zoltán (Zoló) - Gitár, ének
Králik Zoltán (Zola) - Gitár
Fábián Gábor József (Koxi) - basszusgitár
Püspöki Ferenc (Püpe) - dobok

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: