Zúzda Rock Kert – Rock Easter

Nagypéntek estéjére színes, hangulatos program, egyfajta könnyed zenei kísértés, melyet az öt elkövető kínál! Rögvest a lista elején szerepel az új évezred első éveinek egyik, hamar sikeressé vált zenekara, a kilenc éves pályafutását négy év szünet után egy újabb nagylemezzel és vérfrissítéssel egybekötve folytató Eleven Hold. Bár a 2011-es megjelenés óta friss kiadványról nem szól a fáma, a koncerteken túl a háttérben ügyködnek a srácok, ennek bizonyítéka az idén közzétett ’Félszavakból’ címet viselő daluk, mely minden bizonnyal ezen az estén is elhangzik majd. Torzított gitárokkal emlékeztet a tiszta tudatra, könnyedebb ska-s ritmusokkal és húrnyüstölő punkos riffekkel tarkítva, angol nyelven, táncra buzdít a Serial No. Nem maradhat ki a programból a fellépés rituáléját előtérbe helyező Zapruder: zenéje és előadásmódja minden pillanatában igazi szenvedély. A populáris kultúra zenei világába kalauzol, számos stílus ill. azok stílusjegyei köszönnek vissza a '60-as és a '70-es évek meghatározó művészeinek hatásával. Szűcs Attila dalszerző, szövegíró, énekes és gitáros fejéből pattant ki az alternatív/indie rockban utazó, a repertoárba többnyire saját dalokat építő Hullangó ötlete. A felsorolást pedig a köztudatba az újdonság erejével ható hangzásvilággal és a magyar zenei élet állóvizét felkavaró dalokkal 2007 júliusától berobbant GRB zárja. Folyamatos koncertezés közben ért össze a zenekar, alakult ki az egyre markánsabb és hamisítatlan hangzás, az eredmény sem maradt el: Kék, Rózsaszín, Névtelen kislemezeik toplistára kúsztak, felcsendülnek a rádióban. Füleidnek kellemes a felhozatal szolgáltatta muzsika, érzed már a lüktetést, táncolnál? Nincs más teendőd, mint április 18-án ellátogatni a Zúzda Rock Kertbe!

Április 18. (péntek) – Rock Easter
Fellépők: Eleven Hold, GRB, Hullangó, Serial No., Zapruder
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

Eleven Hold
A Nowhere-ben szárnyait bontogató Dinky (ifj. Bodó Gyula) és Nap (Török-Zselenszky Tamás) Balaton-körüli utcazenélése során készültek el azok a versek és zenék, melyek az új formáció alapját képezték. A Majdnem demóanyaga részvételt biztosított számukra a gödöllői Országos Dalos találkozóra, ahol az EMI Magyarország vezetője leszerződtette őket. 2000 márciusában megjelent az első album, az Eleven Hold, mely általában pozitív kritikákat kapott. Megjelent az első videoklip, Az a néhány tegnapi perc, melyet sokáig műsorán tartott a Z+ zenetévé, majd a Hiábavaló c. szám klipje is elkészült, melyet a Velencei-tó partján forgattak. 2000 végén országos turnéra indultak. 2001 februárjában elkészül Sehol c. számuk klipje, melyet Székesfehérvár főterén forgattak. 2001 februárjában elnyerték a Wigwam Rock Club Arany Nyíl-díját az „Év felfedezettje” és az „Év videoklipje” (Hiábavaló) kategóriában. 2002 decemberében megjelent a második sorlemez, a „Leszálltunk, hogy felférj!”, melyet csak 2005 áprilisában követett az Eleven Hold harmadik albuma, Cserélnénk magunkkal címmel. 2006 novemberében Basa felfüggesztette a zenélést a zenekarban, az új basszusgitáros Balu (Egri Balázs), a korábbi hangmérnök lett.

2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza az Eleven Hold. A friss anyag mellett új felállással, új énekessel jelentkezik a zenekar. A daloknak Moller Zsolt ad hangot, aki immáron két éve az együttes tagja. A korong a banda negyedik albuma, amely így a sokatmondó Négy” címet kapta. De a számmisztika itt nem ér véget, hiszen az együttes pontosan négyévnyi hallgatás után jelentkezik ezzel a lemezzel. Az elmúlt idő alatt folyamatosan születtek az új szerzemények, ennek köszönhető, hogy a CD-re 14 dal került fel.

GRB
A zenekar újdonság erejével ható hangzásvilággal és a magyar zenei élet állóvizét felkavaró dalokkal 2007 júliusától robbant be a köztudatba. Folyamatos koncertezés következett Budapesten és vidéken, majd 2008 júliusában készült el az első felvétel, az "Úgy élj" c. szám, Kiss Attila hangmérnöki segítségével. Még több koncert során ért össze a zenekar, egyre markánsabb a hamisítatlan GRB hangzás. 2009 szeptemberében készült el a zenekar slágergyanús felvétele a Kyra. 2010 júniusában készült el a zenekar új felvétele a "Kék" címre hallgató kislemez. A lemezről három szám felkerült a Mahasz Single Track Top 10 listájára. 2011 júniusában napvilágot látott a Rózsaszín kislemez, amelyen egy új hang, Bóta Gábor is közreműködik szaxofonon. A zenekar 2011 nyarán első alkalommal szerepelt tv-ben, az M1 Sztársáv c. műsorában. 2012 tavaszán látott napvilágot a Névtelen című kislemez, amelyről a címadó dal felkerült a Single Track Top 10-es listára. A Névtelen dal pedig kezd feltűnni a rádióban ...
A GRB tagjai:
Déri Gitta - ének
Szabó Zsolt - dob
John Tibor - basszusgitár
Selmeczi Péter – gitár

Hullangó
Maga az ötlet Szűcs Attila fejéből pattant ki, ő a zenekar alapítója, dalszerzője, szövegírója, énekese és gitárosa egyben. Zenéjére legnagyobb hatással a U2, The Cure, hazaiak közül a Kispál és a Borz volt. Ha stílus szerint kellene meghatározni, leginkább az alternatív rock, indie rock stílus húzható rá. A repertoárban többnyire saját számok szerepelnek, de egy-két külföldi indie zenekar száma is fellelhető. Első 3 számos "lemez" 2013 októberében a Zafír stúdióban (http://www.zafirhangstudio.hu/ ) lett rögzítve Solymáron, Folk Iván vezénylete alatt. A kislemez címe: Fény. Elérhető az alábbi linken:

Tagok:
Szűcs Attila (gitár, ének)
Sztajkosz Alekosz (dob)
Rónaszéki Barnabás (basszusgitár)

Serial No.

  • A sorozatszám - a nélkülözhetetlen pecsét, amely a fogyasztásra tervezett világ megbonthatatlanságát őrzi...
  • A sorozatszám, amely a fogyasztásra ítélt embert pecsételi meg...Az embert, aki egyedi és megismételhetetlen.
  • A Sorozatszám, amely sorozatnyi számával annak útját keresi, hogyan töri fel a megismételhetetlen a megbonthatatlant...?
Torzított gitárokkal emlékeztetünk a tiszta tudatra, és lendületes ritmusokkal esünk neki a pecsétnek.
Serial No. jelige alatt igyekszünk elhinteni a világ érdeklődő zenekedvelőinek a tudatában, no és nem utolsósorban a magunk lelkében, hogy élni jópofa dolog, és életteli életre törekedni nem csupán kóbor ábránd, hanem kötelesség, mindezt könnyedebb ska-s ritmusokkal és húrnyüstölő punkos riffekkel tarkítva, angol nyelven, táncra buzdítóan, eszperentében (najó, ez utóbbi nem igaz, mert igazából tökéletes angolszász hexameterekben idézzük Lao Ce-t. Vagy nem).
A zenekar:
Hársfalvi Péter - gitár, vokál
Horváth Zsolt - dob
Kujbus Attila - basszusgitár
Váczi Vincent - ének

Zapruder
A Zapruder igazi "koncert-zenekar". A bandát elsősorban az élő fellépés rituáléja érdekli. Az, hogy egy koncerten minél intenzívebb élményben részesítse a résztvevőket. Saját magát és a Közönséget. Ennek az attitűdnek köszönhetően, a nagy példaképekhez méltó módon, zenéje és előadásmódja minden pillanatában igazi szenvedély és spontaneitás jellemzi a zenekart. A Zapruder nagyobbrészt saját - angol nyelvű - számokat ad elő. Dallamvilágának és előadói stílusának gyökerei sokfelé ágaznak a populáris kultúra zenei világában. A zenekar tagjaira elsősorban a '60-as és a '70-es évek meghatározó művészei, zenekarai, műfajai és stílusai voltak és vannak jelenleg is hatással. "Ízlésére" a mindenevő a megfelelő jelző, ezért zenéjében a következő stílusok ill. azok stílusjegyei mind visszaköszönnek: blues, rhythm'n'blues, soul, old school rock, jazz, rock and roll, beat, folk-beat, amerikai folk-rock...
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: