Forgass filmet és nyerj vele! - Green-Go rövidfilmverseny

Szeretnél David Attenborough nyomdokaiba lépni? Van egy jó ötleted, ami akár a mozivászonra is felkerülhet? Ha igen, akkor forgass filmet! A Green-Go rövidfilmverseny idén is várja a kreatív, sokkoló, vicces, de mindenképp különleges és szemléletformáló kisfilmeket.   

A Green-Go rövidfilmverseny idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Egy pályázó maximum három filmmel pályázhat. A beküldött pályaműveket a kreativitás, az eredetiség, a környezeti és természetvédelmi üzenet erőssége és a szakmaiság szempontjából minden kategóriában zsűri értékeli. Ezenfelül a beérkezett videókra online is lehet szavazni 2014. december 12., 13.00 órától 2014. december 19., 13.00 óráig. A legtöbb szavazatot kapott videó lesz a Green-Go közönségdíjasa. A 2014-es Green-Go kategóriái: 

Természet nyújtotta javak és szolgáltatások 

A természet nekünk dolgozik! Fák nélkül nem tudnánk lélegezni, vizes élőhelyek és fák nélkül nem lenne tiszta vizünk, mikroorganizmusok nélkül nem lenne termékeny talajunk és élelmiszerünk. Alapvető szükségleteinken kívül a természet egészségünkért is felel, nem mellesleg a természet gazdaságunk alapja is – munkahelyet teremt és sokunk megélhetését biztosítja. Mutasd meg, hogyan dolgozik nekünk a természet, vagy, hogy mi történne a szolgáltatásai nélkül! 

Fenntartható családi gazdálkodás – A családi gazdaságok nemzetközi évét ünnepeljük 

50% az esély arra, hogy a reggeli sonkád tojással és a tej családi gazdálkodásból származik. 500 millió olyan családi gazdaság van a világon, ahol a mezőgazdasági tevékenységeket a család végzi. Mutasd meg a családi gazdaságok, kisüzemi mezőgadaság és hagyományos tudás fontosságát, valamint a fenntartható mezőgazdaság és a felelős fogyasztói választás szükségességét! 

A klímaváltozás és annak hatásai 

A 2060-as évekre 4°C-os globális hőmérséklet-emelkedés történhet, míg a természeti katasztrófák és szélsőséges időjáráshelyzetek száma nőni fog, ami több halálesetet és gazdasági hanyatlást hoz magával. Erre fel kell készülünk, alkalmazkodnunk és enyhítenünk kell ezek hatását. A természet a leghatékonyabb fegyverünk a klímaváltozás és annak hatásai ellen. Mutasd meg, hogyan veszélyeztet minket a klímaváltozás, hogyan tudunk a klímaváltozás ellen egyszerű, természetes megoldásokkal küzdeni, vagy, hogy milyen megoldások léteznek már ma. 

Követelmények és ötletek a weboldalon, beküldési határidő: 2014. december 10., 18 óra. 


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: