Magyar rövidfilm versenyez Clermont-Ferrand-ban

Hörcher Gábor Ricsi című diplomafilmje is versenyez a pénteken kezdődő clermont-ferrand-i rövidfilmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió az MTI-vel.


A pénteken kezdődő, 37. alkalommal megrendezett rangos nemzetközi fesztivál versenyprogramjába egyedüli magyar alkotásként került be az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) filmszakán, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült diplomafilm.

A film története szerint a fiatal Ricsinek búcsúbulit szerveznek barátai, miközben édesanyja pakol helyette az útra. A 15 perces alkotás főszereplője ugyanaz a Steinbach Richárd, akiről Hörcher Gábor Drifter című dokumentumfilmje is szólt. A Drifter tavaly novemberben a rangos Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (IDFA) a legjobb első filmnek járó díjat nyerte el.

A Ricsi a dokumentumfilm vágása közben készült az ELTE filmszakán, a gyártó Laokoon Filmgroup, koproducere a KraatsFilm volt, elkészültét a VisionTeam, a 4CUT és a Studio Lamb segítették. A rövidfilm forgatókönyvének írásában Hörcher Gábor mellett Nagy V. Gergő vett részt, az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Ernst Thomas volt.

A clermont-ferrand-i nemzetközi premieren az alkotók is jelen lesznek.

Szintén indul a seregszemlén Bucsi Réka Symphony no. 42 című animációja és Hajdú Richárd Londonban forgatott S című dokumentumfilmje, amelyek a fesztivál Labo válogatásában kaptak helyet. Tóth Barnabás két fesztiválkedvenc rövidfilmje, a Vonaton (2003) és az Újratervezés (2013) a mustra különprogramjában lesz látható - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: