Mea culpa amivel kezdem

Épp egy hónapja nyitottam meg Rehorovics Anita kiállítását az OTP Székházának hatalmas helyiségében, ahol rendszeresen tartanak kiállításokat, evvel támogatva a festőművészeket. Az, hogy erről az eseményről nem írtam, az a mentségem, hogy a megnyitóra is alig tudtam elmenni , csigolya problémám miatt. Azóta, bár javult az állapotom, de az ölembe pottyant egy kellemes gond, amiről majd később szólok. 


Anita kiállítása ma zár, és én döbbenten állapítottam meg, hogy nem jelent meg cikk sehol, erről a nagy jelentőségű eseményről. Anita képei pedig lehet azt mondani, tömegeket mozgatnak meg.  A vizek, melyek majd minden képén megjelennek, ha azok nem, akkor tükröződések, nagyon sok embernek adnak gyönyörűséget, örömet, és ha lehet azt mondani, Anitából szinte árad ez a téma. Az OTP székháza nagyon elegáns és jelentős hely, és meglepetés volt látni, hogy sokan eljöttek a megnyitóra, mert sajnos ezt nem lehet minden kiállításról elmondani. 

Komoly, szinte szigorú tekintetű az alkotójuk ezeknek a képeknek. Anita restaurátor is, és munkásságáról a  http://festo-restaurator.info/ honlapján mindenki tájékozódhat. Mégis keveset tudunk róla, én is túl keveset arról, vajon mit rejt ez a titokzatos arc, hol van az alkotás mögött az ember.  Rehorovics Anita tagja az Aranyecset Művészeti Egyesületünknek, valószínű sok munkája miatt ritkán látjuk és csak remélni tudjuk, hogy egyszer közelebbről is megismerjük őt.

Egyesületünk célja az alkotásra buzdításon kívül a közösségépítés is. Sajnos az egyesületi kiállítótereink leépültek, de töretlenül folytatjuk a fennmaradásért  a szervezkedéseinket, három új szekcióvezető segítségével nagy reményekkel nézünk a jövőnk elé.

Mivel 2012-ben a Művészeti  Alap felbomlott, és annak jogutódja a MANK egyesületünket is csatlakoztatta az MMP -hez(Magyar Mecénás Program),  sok kedvezményben lehet része annak,aki csatlakozik hozzánk. Az alkotóházakban eltöltött felejthetetlen napokon kívül olyan pályázatokra is lehetőségünk van, melyekre eddig álmunkban sem gondolhattunk, példáulműteremlakások kedvezményes bérleti jogához lehet hozzájutni.  2014 novemberében, majd 2015 februárjában hirdettek ilyet. 


Így szakadt az ölembe egy nagyon kellemes gond, hogy nyertem  egy műteremlakást,  méghozzá a legnagyobbak egyikét, ami 162 nm.  Kis lakás, kis gond, nagy lakás nagy gond. Örülök és panaszkodom. Festem a falakat és közben szervezem a Károlyfi Művész Klubot, mert egy ekkora teraszos helyen az is elfér. 

Aki ilyenhez hozzájut, Szentendrén a MANK központjában állíthat ki minden évben, és menthetetlenül a szakmai szemek tűzkeresztjébe kerül. Egy ilyenkiállítás megnyitójára voltunk hivatalosak 2015. április 8-án 18 órakor, ahol volt szerencsénk egy csodálatos közvetlen hangvételű örömmel teli megnyitót hallanunk professor emeritus Fekete Györgytől, az MMA elnökétől, akivel sikerült néhány szót is váltanunk, megköszöntük a biztató szavait, a következő öt évre ígért terveit, és felhívtuk figyelmét az egyesületünkre.
Csató Tamás és Palaics Eszter kísért el erre az eseményre. Bővebben élőszóban fogunk mesélni erről majd a KM-klubnapon és egy egyesületi ülésen ami szintén aktuális lesz nemsokára.

Károlyfi Zsófia 
író, festő, grafikus
AME elnöke
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: