Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence a Joy című filmben Joy Mangano megformálásáért pályázik idén az Oscarra, a legjobb női főszereplő kategóriában!
David O. Russell filmje, a Joy igaz történeten alapuló életrajzi dráma, mely a Miracle Mop nevű felmosót feltaláló fiatal nőről szól, és arról, milyen akadályokat legyőzve vált nemcsak sikeressé, hanem legyőzhetetlenné is. 

Jennifer Lawrence filmográfiája: a 25 éves Oscar-díjas színésznőt legtöbben Az éhezők viadalából ismerhetik, bár repertoárja ennél jóval több filmből áll. A médiában való szereplését a The Bill Engvall Show-val kezdte, ami 2007-ben került a televíziók képernyőjére. Alig 2 év szereplés után jelölték a Fiatal Művészek Díjára, bár a sorozat megszűnése után csak vendégszerepeket kapott különböző, már elismert sorozatokban (A médium, Döglött akták). Még 2007-ben jelentkezett Bella Swan (Alkonyat) szerepére, ám nem ő kapta meg. Ennek kapcsán a későbbiekben úgy nyilatkozott, kifejezetten örül, hogy nem rá esett a választás. 2008 óta karrierje látványosan ível felfele: a The Poker House-ért 2008-ban díjat kapott a Los Angeles-i Filmfesztiválon, A megváltás című filmért pedig a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták. A hallgatás törvénye további elismerést hozott neki, 2011-ben az alakításáért felkerült a legfiatalabb jelöltek listájára az Oscar-gálán, 2013-ban aztán A Napos oldalért meg is kapta a szobrot. Az Amerikai botrányért Golden Globe-, és BAFTA-díjjal jutalmazták.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: