Mad Max: A harag útja

A 10 jelöléssel induló Mad Max: A harag útja 10 Oscar jelöléssel indul idén, köztük a legjobb film kategóriában is.
A történetről:
A legjobb film kategóriájában is Oscart nyerhet a 10 jelöléssel induló Mad Max: A harag útja, melynek történetében a világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte. 

Rendező:
George Miller a legjobb rendező kategóriában Oscar-jelölt.

Operatőr:
Az ausztrál származású John Seale kapott már Oscar-díjat, Az angol betegért. Legjelentősebb munkái A tehetséges Mr. Ripley, az Esőember, a Holt költők társasága, Angyalok városa, A Cég és Lorenzo olaja, idén a Mad Max- A harag útjáért jelölték.

Vágás:
Margaret Sixel első Oscar-jelölését kapta meg a Mad Max: A harag útjáért.

Látvány:
Colin Gibson (Production Design) és Lisa Thompson (Set Decoration) filmben nyújtott munkáját is Oscar-díjra jelölték.

Jelmez:
Jenny Beavan tizedik Oscar-jelölése, melyek közül eddig egyet váltott díjra, A szoba kilátással (1986)

Hangvágás:
Mark Mangini és David White munkája. Mark Mangini negyedik Oscar-jelölése, David White számára az első nomináció.

Hangkeverés:
Chris Jenkins, Gregg Rudloff és Ben Osmo közreműködésével készült. Ben Osmót most először jelölik a díjra, Jenkinsnek viszont ez már az ötödik Oscar-jelölése, melyek közül kettőt nyert meg eddig: Out of Africa, (1985), Az utolsó mohikán (1992). Ez a hetedik nomináció Gregg Rudloff számára, aki két díjat már bezsebelt az évek során, a Mátrixért (1999) és Az 54. hadtestért (1989).

Vizuális effektek:
Andrew Jackson, Tom Wood, Dan Oliver és Andy Williams munkája. Ez az első Oscar-jelölés mindnyájuk számára.
Megosztás a Google Pluson