A megyei kórház gyermekosztályát támogatja két székesfehérvári rendezvény

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozhatnak a II. Adventi Jótékonysági Futás résztvevői.
A rendezvényekről tartott hétfői sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester emlékeztetett arra, hogy hagyományosan minden év első szombatján nemes célokat támogatnak az estély résztvevői: oktatási, szociális, sporthoz kapcsolódó, kulturális elképzeléseket karoltak fel eddig, ezúttal az egészségügyre koncentrálnak. Hozzátette, hogy az adventi időszak kezdetén, november 27-én megrendezendő Jótékonysági Adventi Futás szintén e célt támogatja.

Miklósa Erika operaénekes, a a január 7-i Székesfehérvári Jótékonysági Estély háziasszonya hangsúlyozta: ő is fellép az esten a helyi Vox Mirabilis zenekar és a Virtuózok második évadának nyertese, Kökény Tamás mellett. Mint mondta, a középpontban a filmzenék és a swing lesznek.

Simon Gábor, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a támogatás révén folytatni tudják a korábban elkezdett csecsemő- és gyermekágycseréket. Megjegyezte, hogy az osztály műszerezettsége a tavalyi évben sokat javult, ám az ágyak hagynak kívánnivalót maguk után, hiszen azok akár negyvenévesek is lehetnek.

A kiosztott sajtóanyag szerint a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt ezúttal is a Hotel Magyar Királyban rendezik meg. A támogatói jegyek 40 ezer forintba kerülnek és a hagyományoknak megfelelően jótékonysági borárverést is tartanak majd.

A II. Adventi Jótékonysági Futást a Várkörúton tartják két távon, egy és öt kilométeren. Nevezési díj nem lesz, a 12 év alatti gyerekek minimum 100, az idősebb résztvevők minimum 500 forintos pénzadomány felajánlásával nevezhetnek.

A Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt 2012-ben rendezték meg először. A rendezvények bevételeiből támogatták többek között a Böjte Csaba ferences szerzetes alapította székesfehérvári Szent Imre iskolaházat, a 2013-as Szent István-emlékév tiszteletére a közterületek zöldítését, valamint az egykori kiváló jégkorongozó, ifj. Ocskay Gábor szobrának elkészítését, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot és a 2016-os riói nyári olimpiára kvótával rendelkező vagy arra esélyes helyi sportolókat.

MTI
Megosztás a Google Pluson