Még várják a jelöléseket az Ybl-díjra

Január 8-ig várják a jelöléseket a kiemelkedő építészeti alkotói, oktatói tevékenységet elismerő Ybl-díjra - közölte a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága.
A közlés szerint a díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni - önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó - építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható. Ybl-díj évente legfeljebb öten részesülhetnek, az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg.

A díjat a 2017. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adják majd át. Az Ybl-díj emlékéremmel és 1,5 millió forintos pénzjutalommal jár.

Az Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár mint a bizottság elnöke; a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke mint a bizottság társelnöke; a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata; a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara delegáltjai, valamint az elnök által felkért Ybl-díjas személyek.

A formai követelményekről és a további tudnivalókról az Ybl Miklós-díj weboldalán a www.ybldij.hu oldalon lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton, január 8-án éjfélig beküldendő javaslatok - regisztrációt követően - ide tölthetők fel.

A szakmai bíráló bizottság csak a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően benyújtott javaslatokat bírálja el - tartalmazza a közlemény.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: