Prima Primissima Díjat kapott Vámos Miklós

14. alkalommal vehették át a 15 millió forinttal járó Prima Primissima díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.
Összesen tíz kategóriában ítélték oda az elismerést.

Magyar irodalom kategória: Vámos Miklós író, műsorvezető
Magyar népművészet és közművelődés kategória: Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője, producer, fesztiváligazgatóZeneművészet kategória: Medveczky Ádám karmester, címzetes egyetemi tanárMagyar képzőművészet kategória: Benkő Imre fotográfusnakMagyar oktatás és köznevelés kategória: IV. Béla Általános IskolaMagyar sport kategória: Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő, edzőMagyar építészet és építőművészet kategória: Tima Zoltán építészMagyar tudomány kategória: Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalistaMagyar sajtó kategória: Oplatka András történész, újságíró, műfordítóMagyar színház- és filmművészet kategória: Marton László rendezőKözönségdíj: Olasz Ferenc fotográfus, filmrendező


A 2016-os Prima Primissima díjakat irodalom kategóriában Ács Margit, Rónay László és Vámos Miklós nyerték szeptemberben, közülük került ki Prima Primissimaként most Vámos Miklós. A József Attila-díjas író 1975-ben a jogi diploma megszerzése után az Objektív Filmstúdió dramaturgjaként kezdett dolgozni. 1991-ben megalapította az Ab Ovo Könyvkiadót. 1995 és 2003 között televíziós műsorvezetőként is megismerhette a közönség. 35 kötete jelent meg, ebből néhányat 24 nyelvre fordítottak le. Magyarországon 4 drámáját mutatták be, írt forgatókönyveket is. Műveiben elsősorban a család és a történelem összefüggéseit ábrázolja.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: