Ötmillió forintot kapnak az idei Prima-díjasok

Bejelentette az idei Prima-díjasok névsorát Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány új kuratóriumának elnöke. A Prima Primissima Díj értéke marad 15 millió forint, a Primák viszont 3 millió helyett már 5 milliót kapnak.

A díjat, Szmrecsányi Boldizsár nyilazó ifjút ábrázoló szobrával együtt a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői kapják a december 6-i gálaesten. Idén immár 11. alkalommal ítélik oda a Prima Primissima Díjakat, amelyeket az OTP Bank gondoz és finanszíroz - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A tíz kategóriára társadalmi testületektől és szakmai szervezetektől összesen 483 jelölés érkezett, ami alapján egy szakmai bizottság kategóriánként készített egy tizes listát. Ebből választotta ki a három-három Prima-díjast az alapítvány kuratóriuma. A közönségdíjra a Prima Primissima honlapján(www.primaprimissima.hu) szeptember 30-tól lehet szavazni, e díjat változatlanul az első 10 évet finanszírozó Demján Sándor állja.
Megosztás a Google Pluson