A kulturális örökség napjai - Az Aquincumi Múzeum és a Füvészkert is programokkal készül

Az Aquincumi Múzeum tárlatvezetésekkel és előadásokkal, a Füvészkert irodalmi estekkel és kertbemutató sétával csatlakozik a hétvégén megrendezendő kulturális örökség napjai programsorozathoz.

MTI - A Füvészkertben szombaton délután kertbemutató sétát szerveznek, amelyet japán kalligráfiai bemutató követ. Este Lázár Júlia és Villányi G. András szerzői estjére várják a közönséget. Vasárnap délután szintén vezetett sétán vehetnek részt az érdeklődők, majd Seb a cédruson címmel a Skandalum versszínház előadását lehet megtekinteni. A programok ingyenesek, de előzetes regisztrációt kérnek a szervezők a botanikuskert@yahoo.com e-mail-címen - olvasható a Füvészkert MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Aquincumi Múzeum tájékoztatása szerint szombaton Havas Zoltán régész tart vezetett sétát a Flórián téri Fürdő Múzeumban, emellett délelőtt a Meggyfa utcai Hercules Villát lehet megtekinteni. Vasárnap Anderkó Krisztián régész beszél majd a római vízvezetékekről és fürdőkről az Aquincumi Múzeum épületében.

További információ a www.aquincum.hu oldalon olvasható, a kulturális örökség napjai sorozathoz kapcsolódó intézményekről és azok részletes programjairól pedig a www.oroksegnapok.hu oldal nyújt bővebb felvilágosítást.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: