Átrium - ahonnan mosolyogva jössz ki

A borongós őszi időjárás ellensúlyozásaként két magyar kortárs szerző vígjátékát is műsorra tűzi a színház. Mindkét darab a nő, a férfi, a szerelem és pénz utáni örök vágyakozás gondolata körül forog.


Divinyi Aszűz c Lengyel HannaDivinyi Réka A szűz, a sóher, a Mikulás és a többiek című fergeteges darabja szeptember végétől mozgatja meg a rekeszizmokat. Az írónő nevéhez az elmúlt évek legsikeresebb magyar vígjátékai fűződnek. Ő írta a Csak szex és más semmi, a Tibor vagyok, de hódítani akarok, a Szabadság, szerelem, a Kaméleon, a Lora és a Valami Amerika 2 forgatókönyvét.

A jó karaktereknek és a fergeteges humorú szövegnek köszönhetően a színészek szinte lubickolnak a szerepekben és élvezik a játékot; a próbákról és a bemutatóról kiszűrődő nevetések, Lázár Kati hangos kacaja árulkodik az alkotó humoráról. A rendező, Magács László bátran nyúlt a darabhoz, a szövegre és a színészekre támaszkodva egy valódi iróniabombát helyezett el a színpadon.

A fiatal kirobbanó tehetségű kaposvári színészek Horváth Szabolcs, Borsányi Dániel, Rózsa Krisztián, Bende Kinga mellett a profik is megjelennek, Lázár Kati, Szerémi Zoltán, Nagyváradi Erzsébet és Fülöp Zsigmond tökéletes játéka biztosítja a nézők szórakoztatását.

2013. október 4., 21., 22., 19h Divinyi Réka: A szűz, a sóher, a Mikulás és a többiek - Machiavelli Mandragóra című vígjátéka nyomán

Konnyu preda 5A másik kacagtató előadás az idei nyáron már hatalmas sikert aratott nagy fesztiválokon. Lőrinczy Attila Könnyű préda című darabja társadalmi szatíra, fordulatos és mulatságos látlelet napjaink Magyarországáról.

A halotti toron játszódó történet központi alakja egy negyven fölötti hervadó szépasszony, Klárika, aki épp most veszítette el majd harminc évvel idősebb férjét, Suhanik Mihályt, a város nagy tekintélyű prominensét, a dúsgazdag építési vállalkozót.

Klárika úgy reméli, Mihály halála után új életet kezdhet. Titokban erre várt, erről ábrándozott már mióta, hogy majd most kezdődik a mámoros, a csodálatos szabadság és önmegvalósítás. Még csaknem fiatal, még csaknem gyönyörű, tán még szülhet is, gondolja, de persze meg-meglegyinti már az öregedés réme is.

Az özvegy csaknem mindig könnyű préda, Klárikát pedig kislányos együgyűsége, hiszékenysége és szertelen, rajongó természete különösen alkalmassá teszi e szerepkör betöltésére. A körötte megjelenők mind rávetik magukat a prédára, ki ezt, ki azt akarna tőle, őszinte érzelmektől, üzleti megfontolásból, szent meggyőződésből vagy alantas haszonleséstől vezérelve...

A nagy nevek, a többszörösen elismert művészek – Pikali Gerda, Kelemen József, Sarkadi Kiss János, Bezerédi Zoltán, Balikó Tamás, Margitai Ági – közös játéka garancia a sikerre. Minőségi játékuk biztosítja, hogy a közönség napokra feltöltődik energiával, és visszagondolva újra és újra elmosolyodik a Réthly Attila által rendezett jeleneteken.

2013. október 13-14., 19h Lőrinczy Attila: Könnyű préda

Akció! Az Átrium baráti kör tagjai most 20% kedvezménnyel válthatják meg jegyüket mindkét előadásra 2013. október 8-ig.

Információ és jegyvásárlás

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: