Idén a világ 27 országában tanulnak magyar cserediákok

Az idei tanévben a világ 27 országában tanulnak magyar középiskolások és egyetemisták, illetve 104 külföldi diák tölti tanévét Magyarországon önkéntes befogadó családoknál az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében.

MTI - A magyar diákok körében a 2013/14-es tanévben az Egyesült Államok és Németország volt a legnépszerűbb, az USA-t például idén 54 százalékkal többen választották a tavalyi tanévhez képest - közölte az alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Míg a korábbi években sok középiskolás cserediákként inkább a kalandot kereste és az egzotikus célországokat részesítette előnyben, manapság olyan fejlett gazdaságú - főként angol és német nyelvű - célországokat választanak, amelyek nyelvén később felsőfokú tanulmányokat is folytathatnak, illetve jó eséllyel találnak állást ezen országok munkaerőpiacán. 

A tapasztalatok szerint Magyarország a török, olasz, német, japán és thaiföldi tanulók népszerű célpontja.

A diákcserék résztvevői nagyobb biztonságban tölthetnek hosszú hónapokat külföldön, mint azok, akik külföldi partner nélkül vetik magukat az ismeretlenbe. A cserediákok beilleszkedését megkönnyítik a befogadó családok, amelyek segítenek egyebek mellett a kulturális különbségekből fakadó nehézségek leküzdésében és a nyelvtanulásban - hangsúlyozza az alapítvány.

Az AFS a világ egyik legnagyobb, legrégebbi diákcsere-szervezete, amelyet 1947-ben a világbéke megteremtéséért hoztak létre. A szervezet jelenleg a világ több mint 50 országában működik.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: