Itthon vagy!-hétvége - Sopron a közösségi élményre épít

Közösségi élményt nyújtani a Sopronban élőknek és az odalátgatóknak - ezzel a céllal állították össze az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyam soproni eseményeit.

MTI - Külön öröm a számunkra, hogy éppen Szent Mihályhoz kapcsolódik ez a kormányzati kezdeményezés, hiszen ő a város védőszentje - mondta Kuslics Balázs, a soproni önkormányzat sajtófőnöke az MTI-nek. Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! eseménysorozatot szeptember 28-29-én rendezik meg a közmédia felhívására.

Sopronban szombaton már 14 órától zenei programokkal várják a közönséget a középkori hangulatot árasztó Fő téren, az esti sztárvendég a Kiscsillag lesz. A vasárnapi események sorát a Szent Mihály-templom ünnepi szentmiséje nyitja, kora délutántól ismét zenés műsort adnak a főtéren, este, a közös tűzgyújtás előtt Rúzsa Magdi lép fel. Szombaton a német kisebbségi értékeket továbbvivő Testvériség Táncegyüttes, vasárnap a térség évszázados horvát hagyományait ápoló Kajkavci Tamburazenekar mutatja be a népi kultúra értékeit.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: