Négy új terem nyílik a bécsi Musikvereinsaal épületében

Az újévi bécsi hangversenyek közvetítéséből jól ismert Arany-terem alatt négy újat létesítettek a híres Musikvereinben, ahol az új évad csütörtök esti nyitókoncertjén Lorin Maazel vezényletével Bruckner VIII. szimfóniája hangzik el a Bécsi Filharmonikusok tolmácsolásában.

MTI - A négy új kamaraterem különböző méretű és funkciójú, de mindegyik a kortárs belsőépítészet stílusát mutatja. Alkalmasak gyermek és ifjúsági programok, kurzusok, workshopok befogadására. 

Thomas Angyan intendáns mutatta be az új szezon programját, amelyben neves művészek lépnek fel, szeptember 29-én például Anna Prohaska Purcell- és Cavalli-áriákkal avatja fel az új Kristály-termet, ahol a Zene, történetek sorozatban Christian Thielemann, a neves Wagner-dirigens október 23-án Wilhelm Sinkoviczcal Richard Wagnerről beszélget. Egy másik bérletben október 2-án Fischer Ádám a Bécsi Szimfonikus Zenekart vezényli, Gerald Pachinger Mozart A-dúr klarinétversenyét adja elő, majd Mahler V. szimfóniája hangzik el. 

Thomas Angyan három ifjúsági programot is elindít, csaknem 240 előadást terveznek számukra, és 50 ezer gyereket várnak a műsorokra, amelyekben a magyar származású bécsi szoprán, Raimondi Ildikó egy workshopot vállalt: a dalirodalommal ismerteti meg az ifjú közönséget. 

Márciusban a Birmingham Symphony Orchestra lesz a Musikverein vendége, Andris Nelsons vezényli Sir Simon Rattle egykori zenekarát, Hélene Grimaud Beethoven IV. zongoraversenyét játssza, majd Prokofjev Rómeó és Júlia balettzenéjének szvitváltozata szólal meg. A tavaszi periódusban hallható az Artis Quartett koncertje: az első részben Mozart 575-ös kvartettje után Erőd Iván III. vonósnégyesét, a szünet után pedig Alexander Zemlinsky II. kvartettjét adják elő.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: