IV. Desiré Central Station 2013

13 előadást mutatnak be a negyedik Desiré Central Station Fesztiválon. A szabadkai színházi ünnepre az anyagi gondok ellenére is 4 országból érkeznek társulatok. Az idei műsoron főleg politikai témájú darabokat láthatnak az érdeklődök.

MTI - „Majdnem olyan érzésem van, mintha folyamatosan tuszkolnának le minket, meddig birjuk még. Mi még birjuk” – Ezt mondta Urbán András fesztiváligazgató a negyedik Desiré Central Station sajtótájékoztatóján a rendezvény támogatottságával kapcsolatban. Szerinte Szabadka nem fordít elég figyelmet a fesztiválra. „3 évvel ezelőtt, amikor elkezdtük ezt a fesztivált 6 milliós városi költségvetéssel indultunk. Jelen pillanat ez a városi költségvetés 2 miilió dinár. Ezt az összeget színházi fesztiválok emberei között szégyen elmondani.”

A szabadkai színházi fesztiválra az anyagi gondok ellenére is 4 országból érkeznek társulatok, igaz főleg a volt jugoszláv tagköztársaságokból: Horvátországból, Szlovéniából és Montenegróból, de több magyarországi és szerbiai előadást is láthatunk. Összesen 13 darabot mutatnak be.

Az elmúlt három évben égtájak szerepeltek a fesztivál alcímében. Ezúttal a politika kerül középpontba. A rendezvény november 23-ától 30-áig tart. Urbán András kiemelte: a fesztivál körüli munkálatokra önkéntesek is jelentkezhetnek.
Megosztás a Google Pluson