Víz világtalálkozó - Bélyegkibocsájtással ünnepel a Magyar Posta

Alkalmi bélyegkisívet tervezett a Magyar Posta a Víz világtalálkozó alkalmából, amelyet október 8. és 11. között rendeznek meg Budapesten. Az új bélyeget Áder János köztársasági elnök bocsátotta forgalomba pénteken a Sándor-palotában.

MTI - A bélyegképen és a keretrajzon a víz sokszínűségére utaló grafikai kompozíció látható, főmotívum a hullámzó kék víz, amelyet a világtalálkozó helyszíneire, valamint a víz felhasználási lehetőségeikre utaló motívumok egészítenek ki. Látható rajta a Margitszigeti Víztorony, a Széchenyi Gyógyfürdő, a Lánchíd, valamint vitorlások és egy gémeskút is - ismertette a motívumot Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója.

Az október 4-től kapható bélyeg Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült el 80 ezer példányban.

Áder János az eseményen felidézte: a világtalálkozó megszervezésének gondolata először tavaly az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló, nagyszabású Rio+20 tanácskozásán vetődött fel, majd New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár elvi támogatásáról biztosította a konferenciát. Ezután kezdődött meg a ténylegesen a tanácskozás szervezése, amelynek köszönhetően október 8. és 11. között több mint 1000 résztvevő érkezik Magyarországra és értekezik a 21. század egyik legnagyobb problémájáról, kihívásáról.

A világtalálkozó meghívott vendégei többek között a bélyegkülönlegesség egy-egy példányát is ajándékba kapják.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: