IX. Dies Natales Fesztivál

Az év utolsó napjaiban megrendezésre kerülő Dies Natalis Fesztivál 2005-ben indult útjára, kimondottan black és death metal zenekarok számára biztosítva szereplési lehetőséget. Az aznapi zord időjárás ellenére szép számmal volt érdeklődő, a fogadtatás és a hangulat egyértelművé tette, hogy évről évre újból megismételjék az estet. Az esemény sikerességét igazolja a tény, miszerint az idei immáron a kilencedik alkalom! A Dies Natales Fesztivál szervezőinek szándékában áll a kemény zene ezen irányvonalainak népszerűsítése, továbbá a koncertre látogatók számára igényes körülmények között szórakozást nyújtani. Az est házigazdája a lassacskán serdülőkorba lépő Harloch zenekar, segítőtársuk a dallamos black metalt képviselő Esbat lesz. A koncertek után sem halkul el a klub, hajnalig felvételről pörög a zene, így nyugodtan lehet a fellépőkkel vagy a többi vendéggel társalogni, barátkozni, S persze a karácsonyt megelőzően még egy kiadósat bulizni!

December 22. (vasárnap) – IX. Dies Natales Fesztivál
Fellépők: Esbat, Harloch
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

Esbat

A misztikusabb vonalú, dallamos black metalhoz köthető, egyben saját hangzásvilágra törekvő Esbat 2009 óta igazán aktív a hazai black metal berkekben. 2010 augusztusában elkészült első demo lemezük széles körben elismerést szerzett, a nagylemez a stílus világában gyakran előforduló történések miatt a tervekhez képest váratott magára. Majd végül a zenekar oldalán közzétett információk szerint a munkálatokkal sikeresen végeztek, a korong fizikai formában a csapattól beszerezhető!

Harloch

A csapat fennállásának 11 éve alatt megannyi viszontagság sem volt elég megtörni a zenekart, kemény munka eredményeképp jelenlegi, eddigi legstabilabbnak mutatkozó felállásban aktívan koncerteznek. Mindeközben őszre tervezett nagylemezük munkálatai is szépen haladnak. A korábbi, Árnyjáték címet viselő EP pedig ingyenesen elérhető a banda honlapjáról.

A csapat fennállásának 11 éve alatt megannyi viszontagság sem volt elég megtörni a zenekart, kemény munka eredményeképp jelenlegi, eddigi legstabilabbnak mutatkozó felállásban aktívan koncerteznek. Mindeközben őszre tervezett nagylemezük munkálatai is szépen haladnak. A korábbi, Árnyjáték címet viselő EP pedig ingyenesen elérhető a banda honlapjáról. Első nagylemezük pedig 2012 november 5-én látott napvilágot, Damnatio ad Bestias címmel.


A változás jogát fenntartjuk!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: