Szalóki Ági az autizmussal élők javára ad koncertet

A ferences rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) javára ad koncertet Szalóki Ági január 10-én a Zeneakadémián.

Az esten Karády Katalin slágerei - többek között a Hamvadó cigarettavég, a Szomjas a szám és a Mindig az a perc - hangzanak el Szalóki Ági, Szakcsi Lakatos Róbert, Schreck Ferenc, Kovács Zoltán és Cseh Balázs tolmácsolásában, Bacsó Kristóf szaxofonos és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában.

Az ASK tíz esztendeje kiemelten foglalkozik autizmus által érintett személyekkel. Az intézmény komplexitását tekintve egyedülálló Magyarországon, mert szakszerű és folyamatos segítséget nyújt az autista gyermekeknek, felnőtteknek és családjaiknak. Az intézet folyamatos küzdelmet folytat a túlélésért, hiszen az állami források és a szülők támogatása nem fedezi a szakszerű gondoskodás költségeit - olvasható a Ferences Sajtóközpont MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a takarékos gazdálkodás ellenére jelentős éves hiánya van a központnak, ezért most Szalóki Ági és Karády Katalin segítségével a régi kávéházi zene szerelmeseit igyekeznek megszólítani.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: