Keanu Reeves interjú

Keanu Reeves-t évek óta nem láthattuk a magyar mozikban, és lassan már hajlamosak voltunk azt hinni, hogy teljesen felszívódott. A sztár Budapesten forgatott nagyszabású fantasyjét, a 47 Ronint rekord ideig készítette a stúdió.
 
Sokan azt gondolják, hogy ez lehet a színész nagy visszatérése az A-ligába.

Miért akartál részt venni a 47 Roninban?
A becsület, a bosszú és az áldozat témái fogtak meg a történetben, ráadásul egy tragikus love story is egyben. Ezen kívül tetszett a figurám is, aki vérbeli kívülálló, és próbálja kivívni a maga becsületét.

Mely ponton kapcsolódtál be a projektbe?
Végigkövettem a teljes folyamatot Carl Rinsch rendezővel, aki mély tisztelője a japán folklórnak, és alaposan tanulmányozta azt. Fantasztikus utazás volt számomra kitalálni ezt az egyedi világot.
Már azelőtt is hallottál a 47 Ronin legendájáról, mielőtt eléd került a film terve?
Nem, korábban ismeretlen volt számomra, de amint képbe került, elvégeztem a magam kis kutatását a témában. Ez a film azon ritka darabok egyike, ami már a legelejétől megfogott.

A főhős Kait játszod. Hogyan jellemeznéd őt?
Olyan, mint egy emigráns, aki azt szeretné, hogy befogadják. Tiszteletre méltó férfi, aki közel áll a természethez, ami segít neki a talpon maradásban. Ezen kívül mintha átok ülne rajta, és ezzel maga is tisztában van.

Hogy lehet felkészülni egy ilyen szerepre?
Próbáltam egy összetettebb képet kapni az egész Kait körülvevő világról és a sztoriról, amikor ez megvolt, már csak az ő helyét kellett megtalálnom a történetben. Egy kívülálló, illetve a roninok története úgy hiszem, máig univerzális, hiszen egy új városba vagy országba érve mindenki kívülállónak számít, tehát ezzel könnyű azonosulni. Azt akartam megmutatni, hogyan hat mindez Kaira. Mélységet akartam adni neki, és bemutatni, hogy tiszteli a körülötte lévő világot, és hogy ő egy kiváló vadász, nyomkövető.

Milyen edzéseket végeztél?
A katanával, vagyis a japán karddal sokat kellett gyakorolnom. Tsuyoshi Abe volt segítségemre, aki kiváló szakértője a fegyvernek, de persze a kaszkadőrökkel is rengeteget próbáltam. És nem mellesleg sokat diétáztam a szerep kedvéért.

Nem sérültél meg gyakorlás vagy felvétel közben?
Végig profikkal dolgoztam, akik vigyáztak rám, de az is igaz, hogy egy-két óvatlanabb mozdulatommal okoztam pár kék-zöld foltot Hiroyuki Sanadanak.

Mit gondolsz, a 3D hozzáad valamit a filmélményhez?
A filmkészítők kezdettől fogva tudták, hogy egy 3D-s filmen dolgoznak, ezért már az elejétől fogva ezzel a szemlélettel közelítettek a feladathoz. Rengeteg munkájuk fekszik abban, hogy a film jól nézzen ki 3D-ben. Ráadásul fontos volt, hogy a látvány ne legyen öncélú, hanem szépen illeszkedjen a történetbe.

Jó néhány olyan filmben megfordultál, amiben a speciális effektusok fontos szereppel bírtak. A 47 Ronin hol helyezkedik el a sorban?
Ez a film abban volt igazán különleges, hogy rengeteg díszlet épült hozzá, azért hogy a háttér és a hangulat minél hitelesebb legyen. A speciális effektusok és a digitálisan teremtett lények csak ehhez tettek hozzá egy lapáttal.

Forrás: polusonline.com
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: