Ma este megtudjuk, kik kapnak Golden Globe-díjat

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) az év legjobb mozifilmjeit és televíziós alkotásait ismeri el Golden Globe-díjaival. A gálát vasárnap este rendezik a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

A tavalyi filmtermésből a Steve McQueen rendezte 12 év rabszolgaság és a David O. Russell rendezte Amerikai botrány kapta a legtöbb, hét-hét jelölést. Öt díjra jelölték Alexander Payne fekete-fehérben felvett filmjét a Nebraskát, a Gravitáció és a Phillips kapitány pedig egyaránt négy-négy díjra esélyes.

A legjobb rendező díját Alfonso Cuarón (Gravitáció), Steve McQueen (12 év rabszolgaság), David O. Russell (Amerikai botrány), Paul Greengrass (Phillips kapitány) és Alexander Payne (Nebraska) kaphatja meg.

Színészi díjakért Meryl Streep (Augusztus Oklahomában), Cate Blanchett (Blue Jasmine), Judi Dench (Philomena – Határtalan szeretet), valamint Robert Redford (Minden odavan), Christian Bale (Amerikai botrány) és Leonardo DiCaprio (A Wall Street farkasa) verseng.

A 71. Golden Globe-ceremónia háziasszonya Tina Fey és Amy Poehler lesz, a díjátadók között szerepel Leonadro DiCaprio, Jennifer Lawrence és Robert Downey Jr. is.




Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: