Megújult hangzással debütál a Kéknyúl új nagylemeze

Megjelent a Kéknyúl zenekar második stúdióalbuma The Wind Plays Me címmel. Az új anyag a zenekar friss, neosoul hangzásvilágában készült, és december 30-án élőben is hallható lesz az A38-on, az album nagyszabású lemezbemutatóján.

2010-es bemutatkozó albuma, a Nahát babám után megújult hangzással és új nagylemezzel jelentkezik a Kéknyúl zenekar. Az együttest a hazai és nemzetközi fronton egyaránt elismert billentyűs, Premecz Mátyás alapította 2008-ban, hogy izgalmasan kiaknázza a közel félszázados Hammond orgonájában rejlő könnyűzenei lehetőségeket.

A zenekar új hangzásvilágát a The Wind Plays Me című album vezeti be: az együttes kinőtte a hagyományosabb zenei kereteket, és a blues és a funk egyvelegeként meghatározható kezdeti stílusát izgalmas, dinamikus, kortárs pophangzássá formálta, melyben a vezényszó a funk mellett a neosoul lett. Az új nagylemez lendületesebb, „partiképes” dalokat tartalmaz, a dalszövegekért a Kéknyúl énekese, Andrew Hefler felel, akinek kendőzetlenül őszinte dalszövegei emberi kapcsolatokról, érzésekről, hangulatokról szólnak.

Az album közreműködői közt olyan elismert zenészeket találunk, mint John Whitfield, az egyik dal társszerzője, a Supernemből is ismert Papp Szabolcs vagy Gábor Andor „Ufo”, aki a ’90-es évektől kezdve számos hazai pop produkció résztvevője volt már.

A zenekar új stílusjegyeit már megízlelhettük a nemrég bemutatott Left Back című számban és a Kéknyúl novemberi, személyes hangvételű fellépésén az A38-on. A nagyszabású koncertről azonban még senki sem maradt le: a The Wind Plays Me Lemezbemutató december 30-án kerül megrendezésre az A38-on, ahol az album hazai közreműködőivel, azaz Gábor Andor „Ufo”-val és Papp Szabolccsal is találkozhatunk.

Forrás: polusonline.com

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: