Sajtosstangli-recept "győzött" tavaly az egyik legnagyobb magyar gasztrohonlapon

Egy sajtosstangli-recept lett a legnézettebb az egyik legnépszerűbb magyar webes gasztrooldalnak számító NoSalty-n tavaly.

A csaknem negyvenezer receptet kínáló oldal kedden hozta nyilvánosságra a felhasználók keresései alapján készített összegzését és a 2013-as év top 10 receptjét, amelyet havi 1,2 millió egyedi felhasználó oldalletöltései alapján állítottak össze.

A tavalyi év legnépszerűbb receptje egy sajtosstangli-recept lett, de három csirkeétel mellett négy édesség, köztük a "legegyszerűbb muffin" és egy sütés nélküli csokis finomság is szerepel.

A legtöbbet használt keresőszó az "olcsó" volt, leginkább a hó végi napokon, de a legtöbbet keresett receptjellemzők között volt a "süti sütés nélkül", valamint az 5-15, illetve 15-30 perces elkészítési idő, ami jól jelzi, hogy leginkább a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket keresik a háziasszonyok.

A receptoldalon egyre többen kutatnak népszerű diétáknak, illetve az egészségesebb életmódnak megfelelő receptek után: a legtöbben a "könnyű" ételeket, a cukor- és gluténmentes recepteket, valamint a paleolit étrend receptjeit keresik.

A felhasználók szokásait vizsgálva úgy tűnik, azzal együtt, hogy sok keresésben szerepel a "magyaros" jelzés, egyre színesebben főznek a magyarok: egyre több receptben szerepelt az elmúlt évben az olívaolaj, a medvehagyma, a mascarpone, a parmezán, a menta vagy éppen a koriander, és mára már csaknem 20 féle lisztet találni a felhasználók által feltöltött receptek összetevői között.

A karácsonyi időszakban egyébként rekordot döntött a Nosalty forgalma: december 23-án például több mint 300 ezer ember látogatott a weboldalra, mintegy 1,7 millió oldalletöltést produkálva. Ezzel a NoSalty lett a nap legnépszerűbb női portálja, a hazai weboldal-olvasottsági statisztikákban pedig a 8. helyet foglalta el - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: