A Bikini fúvósa supergroup élén a Müpában

A Bikini együttes szaxofonosaként ismert Makovics Dénes február 13-án a Művészetek Palotájában (Müpa) egy supergrouppal, többek között Török Ádám, a Budapest Jazz Orchestra, Oláh Kálmán és Balázs Elemér közreműködésével mutatja be első szólólemezét, a Magic Dialoguest.

A Jazzműhely-sorozat estjén a Makovics Dénes All Stars a Fesztivál Színházban játszik. Az est főszereplője rockkarrierje mellett tagja volt több meghatározó magyar dzsesszzenekarnak, játszott Pege Aladárral, Jávori Vilmossal, Fogarasi Jánossal, Oláh Kálmánnal, emellett három évig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola dzsessz tanszakának oktatója volt, 1996 óta pedig a Készenléti Rendőrség fúvószenekarának szólamvezető szaxofonosa - szerepel az esemény ajánlójában.

Makovics Dénes a Jeff Porcaro Emlékzenekarban együtt muzsikálhatott Steve Lukatherrel, a Toto meghatározó tagjával is.

Első szólóalbuma, a Magic Dialogues mindazon produkciók és zenei hatások összegzése, amelyek az évtizedek alatt érték. A dalok az ő szerzeményei, munkáját a hangszerelésben Oláh Kálmán segítette. A lemezbemutatón a kisebb létszámú zenekartól a big bandig összesen hétféle formáció lesz a színpadon. A számok stílusukat és hangzásukat tekintve a legkülönfélébb zenei birodalmakba kalauzolnak, így a hangszeres, improvizatív dzsessz mellett rock, soul és blues dallamok is elhangzanak.

Makovics Dénes szerzői estjén a főszereplő mellett - aki tenorszaxofonon, fuvolán és basszusgitáron játszik - közreműködik Oláh Kálmán (zongora, hangszerelés), Török Ádám (fuvola, ének), Fekete István (trombita), Schreck Ferenc (harsona), Cseke Gábor (zongora), Tornóczki Ferenc (gitár), Egri János, Hárs Viktor, Barcza Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér, Németh Gábor, Sramkó János, Kaszás Péter (dob), Czibere József (ütőhangszerek), Tisza Bea, Winand Gábor (ének) és a Budapest Jazz Orchestra.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: