Újszínházi beszélgetések - Márai Sándorról

Az Újszínházi beszélgetések című irodalomtörténeti sorozatunk legközelebbi témája Márai Sándor író munkássága lesz.

Előadó-szakértőnk hagyományosan Takaró Mihály irodalomtörténész.

Az itthon évtizedeken át szigorúan tiltott, de a világ több pontján (főleg Olaszországban) nemcsak sikeres, de mindmáig divatos író hazai megítélését erősen meghatározta, hogy ő maga a polgárságra összpontosított – ám a polgárság, mint társadalmi réteg sosem alakult ki Magyarországon.

A mostani est egyik különlegessége, hogy ellátogat hozzánk Kovács Attila Zoltán, a Helikon kiadóvezetője, aki néhány napja érkezett haza az Egyesült Államokból – táskájában ötkötetnyi sosem publikált Márai kézirattal. (Ez még a sajtó híradásaiban sem szerepelt…)

Kovács Attila Zoltánról tudni való, hogy nem egész két hónapja ő mutatta be a nyilvánosságnak az író eddig cenzúrázatlanul még sosem publikált, az Egy polgár vallomásai című regényt.

Az Újszínház Márai-estjén rövid részlet lesz látható A gyertyák csonkig égnek című világszerte játszott színművéből, amely Helyey László főszereplésével a művész elhunytáig látható volt az Újszínházban. (Az előadás további szereplői: Tordai Teri, Szabó Sipos Barnabás, Tóth Tamás és Bálizs Anett)

Időpont: 2014. február 10. hétfő 19.00 óra
Helyszín: Bubik István Stúdiószínpad.
Műsorvezető: Mészáros Sándor sajtófőnök
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: