Zúzda Rock Kert – Rockfarsang

Ahogy azt a felhozatal is mutatja, igazi rock-kavalkáddal, zeneileg színes farsangi hangulattal készülődik február 22-ére a Zúzda Rock Kert. Összesen hat fellépő zenekar fogadja muzsikával a nagyérdeműt, változatos programmal a hazai és nemzetközi zenei kínálatból egyaránt, a ’70-es évektől napjainkig. Hogy ez pontosan mit is takar? Íme: Vágtass velem! A zöld, a bíbor és a fekete. Valami rock and roll, Soha nem elég! Ismerős címek? A magyar rocktörténelem egyik rövid életű, mégis sokak számára emlékezetes zenekarának, a két egykori P.Mobil tag és Bencsik Sándor és Cserháti István által életre hívott P.Box munkásságát viszi tovább az eredeti felállásban is fellelhető, szintén elismerést érdemlő Sáfár József, avagy sokak számára ismertebb nevén: Sáfár Öcsi. És az Eagles dalai rémlenek valakinek? A Pannon Eagles ismét egy nagy csokorral készül az 1971 óta létező amerikai folk/rock/country zenekar szerzeményeiből. A saját dalokat és feldolgozásokat egyaránt játszó Hit The Road Band Acoustic élő bizonyítéka annak, hogy két ember is képes komplett zenei élményt biztosítani. A formáció valóban két tagot számlál: Berke Gábor (vokál, basszusgitár, gitár, dob) és Takács Attila (vokál, gitár, egyéb ütőhangszer). A 70-es, 80-as, 90-es évek legismertebb (főleg) hazai rockslágereiből válogatva bárhol nagyszerű hangulatot varázsol a Teltház Rock Band – ezúttal sem tervezik alább adni a szintet. A Zaprudert elsősorban az élő fellépés rituáléja érdekli. Az, hogy egy koncerten minél intenzívebb élményben részesítse a résztvevőket. A zenekar ízlésére a mindenevő a megfelelő jelző, ezért zenéjében számtalan stílusjegy megtalálható, csak néhányat kiemelve: rhythm'n'blues, soul, old school rock, folk-rock, beat. Mindehhez társul a „Szüntelen Albumot” tervező fiatalos lendületű zalaegerszegi banda, avagy a rock&roll és metal mezsgyéjén mozgó Karma.

Február 22. (szombat) - Rockfarsang
Fellépők: Pandora’s Box, Pannon Eagles, Karma, Teltház Rock Band, Hit The Road Band, Zapruder
Belépő: 990Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

Hit The Road Band Acoustic
A Hit The Road Band Acoustic két ember komplett zenekara! Berke Gábor (vokál, basszusgitár, gitár, dob), Takács Attila (vokál, gitár, egyéb ütőhangszer). A feldolgozások mellett több saját dal kapott helyet a repertoárban.
2010 nyarán volt az első közös zenélés egy helikopter leszállóhelyen valahol a város felett. Mondhatjuk azt is, hogy ekkor alakultak. A 2013-as évben formabontás következett be, és akusztikus karrierépítésbe fogtak, mégpedig kézzel-lábbal, ezáltal komplett zenekari hangzást érve el. Igen ének, gitárok (kézzel), dobok (lábbal) egy időben! Amennyiben nem hiszed el, járj utána! Találkozunk a koncerteken!

Karma
A pályáját 2010-ben kezdő zalaegerszegi zenekar metal, rock és egy kis rock&roll-al fűszerezett muzsikával áll színpadra, nagyobb szünetek és tagcserék után igazi aktivitásuk 2012 decemberében kezdődhetett. A megalakulás előtti időkből sok éves tapasztalatot magukkal hozó tagok az egyediségre és profi összhangra törekednek, létfontosságú üzeneteket tartalmazó dalaikat pedig kizárólag magyar nyelven írják. Felvételeikkel egyfajta ’Szüntelen Albumot” terveznek, melybe folyamatosan feltöltésre kerülnek a szerzemények, s a hallgatóság számára kivétel nélkül ingyenesen hozzáférhetőek.

Pandora’s Box
A népszerű, de cseppet sem egyszerű történettel bíró zenekart két ex-P.Mobil tag, Bencsik Sándor (szólógitár) és Cserháti István (orgona) alapította 1980-ban, eredeti felállásának soraiban Varga Miklós (ének), Szabó István (dob) és Sáfár József (basszusgitár) volt fellelhető. A korai tagcseréken átesett zenekar ismertségén nagyot lendített az 1983-ban bemutatott István a király lendített, technikai okokból viszont ez a felállás 1986-ban feloszlott. A későbbi évek újjáélesztési próbája, majd Bencsik Samu halála érdekes helyzetet hozott elő, két zenekar létezett egyszerre. Majd a névvitát követően Koroknai Árpáddal az élen a P.Box nevet viseli tovább a debreceni formáció. Míg a fővárosi részről a zenekar számos közkedvelt dalát is jegyző Sáfár Öcsi pedig hűen ápolja tovább ős-Pandora’s Box név alatt azt a zenei örökséget, melynek születésénél is jelen volt.

Pannon Eagles
A csapat 3 különböző, jelenleg is működő, együttesből verbuválódott össze, és természetesen célunk nem lehet más, mint az amerikai Eagles együttes vokális rock country műfajának hazai megismertetése, elfogadtatása, széles körbeni népszerűsítése. Ezen túlmenően már dolgozunk saját szerzeményeken is, amelyek - remélhetőleg - ugyan ezt a stílust fogják tükrözni.

Teltház Rock Band
Zenekarunk a 70-es, 80-as, 90-es évek legismertebb (főleg) hazai rockslágereiből válogatva bárhol nagyszerű hangulatot képes varázsolni, hiszen ezeket a számokat garantáltan mindenki ismeri! A csapatot tapasztalt zenészek alkotják, akik pár pillanat alatt felforrósítják a hangulatot, de hogy is lehetne tévedni olyan előadók számaival, mint pl.: Edda, Bikini, KFT, Demjén, Republic, Charlie… Hát kell ennél több egy jó bulihoz?

Zapruder
A Zapruder igazi "koncert-zenekar". A bandát elsősorban az élő fellépés rituáléja érdekli. Az, hogy egy koncerten minél intenzívebb élményben részesítse a résztvevőket. Saját magát és a Közönséget. Ennek az attitűdnek köszönhetően, a nagy példaképekhez méltó módon, zenéje és előadásmódja minden pillanatában igazi szenvedély és spontaneitás jellemzi a zenekart. A Zapruder nagyobbrészt saját - angol nyelvű - számokat ad elő. Dallamvilágának és előadói stílusának gyökerei sokfelé ágaznak a populáris kultúra zenei világában. A zenekar tagjaira elsősorban a '60-as és a '70-es évek meghatározó művészei, zenekarai, műfajai és stílusai voltak és vannak jelenleg is hatással. "Ízlésére" a mindenevő a megfelelő jelző, ezért zenéjében a következő stílusok ill. azok stílusjegyei mind visszaköszönnek: blues, rhythm'n'blues, soul, old school rock, jazz, rock and roll, beat, folk-beat, amerikai folk-rock...


A változás jogát fenntartjuk!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: