Zúzda Rock Kert – Tavaszi Rock Ünnep

Tavaszi fáradtságnak helye nincs, a Zúzda ajánlata: március utolsó péntekén újbudai rock-metal ünnep vár!

A lassan, de biztosan közelgő tavasszal kezd felpezsdülni az élet, verőfényes napsütésben javul az általános közérzet. De ne bízzuk a véletlenre! Mielőtt a szeszélyes április megérkezne, vérpezsdítő rock/metal ünnepély részese lehet, ki március 28-án a Fehérvári útra téved! A hónap utolsó péntekén ismét figyelmet érdemlő fiatal tehetségek terelik a Zúzda Rock Kertbe látogatók figyelmét a színpad felé. A program muzikális részét négy zenekar biztosítja, köztük az All Falls Down néven tevékeny szabadszállási metal-formáció, a gyöngyösi garázs-rock hobbi zenekarként alakult Backfill, a zenén túl önmagáról humorosan számtalan – akár bulvárjellegű – részletet is megosztó modern rock zenekar, az Aylen’s Fall, valamint a stílusmegnevezést messze elkerülő, igen széles palettán mozgó KontrolAltR. A koncertek után sem borul csendbe a hely, így a ’korán’ fekvőknek is ideális választás a hajnalig tartó buli!

Március 28. (péntek) – Tavaszi Rock Ünnep
Fellépők: All Falls Down, Aylen’s Fall, Backfill,
Belépő: 690Ft (éjfél utén ingyenes)
Kezdés: 20.00

All Falls Down


Az All Falls Down magját alkotó Kiss Szabolcs (basszusgitár) és Balogh Dávid (gitár) először 2006 nyarán ültek össze zenélgetni azzal a határozott céllal, hogy egy zenekart hozzanak össze és további tagokat gyűjtsenek a bandába. Nem sokkal később a ritmusgitáros posztot betöltő Szirtes Tamás is csatlakozott a zenekarhoz, ezzel erősítve az akkor már kijelölt zenei irány hatásosságát.
Nem kellett sokat várni az énekes feltűnésére sem, mivel ő is a baráti körből került ki, Kilencz András személyében. Egy darabig ebben a felállásban zenélgetett a négy szabadszállási jó barát, akiknek ezzel nagy álmuk valósult meg. A feldolgozások körét egyre tágítva, dobgép segítségével zajlottak a zenekari próbák. Aztán decemberben végre rátaláltak a dobosra is, a kecskeméti Korb Máté személyében, aki a meghallgatáson kitűnőre vizsgázott. A 2007-es évben jó pár koncertet lenyomtak ebben a felállásban, de sajnálatos módon decemberben Máté úgy döntött, hogy elhagyja a zenekart. Egészen 2008 februárjáig kellett várni az új dobos érkezésére, Fekete Gáborra, aki már szinte veteránnak számít a szabadszállási zenei életben. Így az AFD egy ígéretes évnek néz elébe...
Tagok:
Kilencz András - ének
Balogh Dávid - gitár
Fekete Gábor - dobok
Szabó Ádám - basszusgitár

Aylen’s Fall


Összesített magasság: 901cm (29,56 láb)
Maximális szélesség: 896cm (29,4 láb)
Súly felszerelés nélkül: 481kg (nyáron), 487kg (télen)
Becsült teljes térfogat: 457215,7 cm3 (27901 in³)
Hengerek száma: 5, ebből kettőhöz a nyilvános hozzáférés megtagadva
Egyszerre 16 húron képesek játszani. Alkoholmentes italokkal is jól tudják érezni magukat. Kedvenc színük korábban az aranysárga árnyalatú guppie zöld volt, mostanság a csípős és harmatos színeket preferálják. Életük megszokott ritmusához tartozik az átgondoltság és kiegyensúlyozottság. Fegyelmezetten élik mindennapjaikat, szigorúan ragaszkodva alapvető szabályaikhoz: kortól, nemtől, színtől függetlenül ellenzik a reggel 9 és 10 közötti alkoholfogyasztást (kivétel péntek szombat és szerda). Játszanak, amit szeretnek, illetve amiért megfizetik őket és szeretnek.

Backfill


A Backfill egy szimpla "garázs-rock" hobbi zenekarként alakult valamikor 2007-ben. A feldolgozásokon összeszokott banda végül 2009-ben kezdte saját szerzeményeit megírni, melyeket 2010-ben hallhatott először a nagyérdemű. Szintén ez év szeptemberében rögzítették az első hanganyagot a Church of Noise stúdióban. A Magyar László vezetésével készült 4 számos kislemez az Ennyi Jár címet kapta. A koncerteknek és a felvételeknek egyaránt kedvező volt a fogadtatása, mindenki pozitívan állt a zenéjükhöz, ami talán az egyszerű dallamvezetésnek és a magyar nyelven írt szövegeknek köszönhető. A bíztató kezdetek után azonban sorozatos töréseken esett át a zenekar, a tagok számára nyilvánvalóvá vált, hogy nem mindenben azonosak az elképzeléseik a zenekar jövőjét illetően. Ezek a nézetkülönbségek egyre mélyülő és élesedő konfliktusokká váltak köztük. Melynek az lett a következménye, hogy az eredeti felállásban 2011 decemberében léptek utoljára együtt színpadra. 2012 végén valósult meg újra az a felállás, hol megtalálták a közös hangot, mind zeneileg mind pedig emberileg. Újra munkába állt tehát a zenekar és bízik benne, hogy minél több helyen fel tud majd lépni, és bebizonyítja, hogy van helye a színpadon.

KontrolAltR
A zenekar neve onnan adódott, hogy manapság bekontrollálják a zenekarokat bizonyos zenei stílusokba, ezt megelőzve saját magunkat soroljuk be olyanba, amilyenek igazából vagyunk.(kontrolALTER) A név még adódik egy egyszerű szójátékból is (Alter rövidítés AltR-re), és a Ctrl Alt Del billentyű kombináció kifigurázásából. Egyébként meg a Kispál és a borz meg a Red Hot Chili Peppers már foglalt volt. A 2009. nyarán indult zenekar 4 fővel kezdett el tevékenykedni, majd két hétre megalakulás után, szólógitárossal gyarapodott 5 főre. Még azon év szeptemberében történt egy név- és egy basszusgitárosváltás. Első albumuk 2010 elején készült el, Csöndes címmel, melyen dalaik akusztikus verzióban hallhatóak. A folytatás novemberben következett, Egyszer volt címen. Ezen a korongon 13 dal hallható, ingyenesen elérhetőek a banda oldaláról. 2011 végén határozatlan időre vissuavonult a formáció, rendezni a tagok közti kapcsolatot, kipihenni a felgyülemlett stresszt. A következő évet létszámcsökkenéssel indították, azóta négyen folytatják a megkezdett utat, a felállásban némi változást is eszközölve.
Honlap: http://kontrolalter.hu
Valami kérdésed van? http://ask.fm/kontrolalter

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: