Radnóti emlékére - A START 20:10 kiállítása a FISE Galériában

Budapest - A hetven éve elhunyt Radnóti Miklós emlékét idézi meg grafikákon és fotókon keresztül a salgótarjáni START 20:10 alkotócsoport kiállítása szerdától a budapesti FISE Galériában.
 
A START 20:10 négy éve alakult azzal a céllal, hogy Salgótarjánban élő művészeknek alkotóközösséget teremtsen, és megismertesse őket a közönséggel mind Nógrád megyén belül, mind annak határain túl - mondta el az MTI-nek Birkás Babett, a kiállítás szervezője.

Mint hozzátette, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) tagjaként pályázhatott a FISE Galériában való kiállításra; a Radnóti emlékére című tárlat a START 20:10 első fővárosi bemutatkozása.

"Idén van Radnóti Miklós halálának hetvenedik évfordulója; erre az alkalomra az alkotóműhely tagjaitól fotókat és grafikákat kértem, mivel ez a két műfaj érintkezik leginkább az iparművészettel" - közölte Birkás Babett, aki eredetileg textilművészként végzett, de grafikai munkákkal vesz részt a tárlaton, akárcsak Gedeon Hajnalka.

Gelencsér János egy festményt és egy rajzot állít ki, míg Komka Péter fotóművész, az MTVA/MTI fotóriportere a salgótarjáni Radnóti-szobrot fotózta le, majd ezeket a képeket ködös, erdős tájra vetítette. Kovács Bodor Sándor fotóművész szintén a nógrádi városban álló Radnóti-szoborból indult ki, de teljesen más megközelítésben.

Losonczy Ildikó pasztellképekkel jelentkezik, Orbán György János két tollrajzzal vesz részt a tárlaton, Tar Róbert pedig páccal készített grafikákat mutat be az április 18-ig látogatható kiállításon.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: