Zúzda Rock Kert – Metal Feast

A főbb csatornák ontják a szennyet, a színvonal egyre csökken. Sajnos ezzel együtt szűkült az egyébként kitartó, biztos tábort maga mögött tudó metal élettere is. Tény, hogy a hazai modern metal, a black metal felhozatal napjainkban is leginkább underground szinten kap létjogosultságot, arányiban kevés a hely, mely befogadja. A Zúzda Rock Kert színes palettáján viszont nem csak megfér, helyet érdemel! Nem a véletlen műve, hogy a tematikus esték során visszatérő zenekarokat köszönthetünk a klub színpadán, alkalmanként bevonva pár új beszállót. Április 19-én sem lesz ez másképp, ráadásképp a szintén gyakori vendég Magyar Gótikus Hastáncosnők jóvoltából egyedi látvánnyal és zenei aláfestéssel bíró performance vezeti fel 4 zenekart felvonultató esti programot. Sokadik alkalommal látogat a klubba a kifejezetten eme stílusirányzatokra épülő Dies Natalis Fesztivál megálmodója, a serdülőkorban járó Harloch. Az est folyamán tiszteletét teszi a lényegét koncerteken kifejtő, változatos és egyedi, modern hangzásra törekvő Samas. A tavalyi Zúzda tehetségkutató egyik nagy népszerűségről tanúbizonyságot tett résztvevője, a magyar dalszövegekkel operáló black/death vonalat képviselő Wrath of Azazel húzós muzsikával készül az éjszakára. Várpalotai fémzenei világából is jutott a programba, egész pontosan Márton Péter dalszerző-gitáros (ex-Without Face, ex-Guilthee, ex-Septicmen) csapata, azaz a Visioned Frailty érkezik a fővárosba!

Április 19. (szombat) – Metal Feast
Fellépők: Harloch, Samas, Visioned Frailty, Wrath of Azazel, Magyar Gótikus Hastáncművésznők
Belépő: 690Ft
Kezdés: 20.00

Harloch
A csapat fennállásának több mint 10 éve alatt megannyi viszontagság sem volt elég megtörni a zenekart, kemény munka eredményeképp jelenlegi, eddigi legstabilabbnak mutatkozó felállásban aktívan koncerteznek. Mindeközben őszre tervezett nagylemezük munkálatai is szépen haladnak. A korábbi, Árnyjáték címet viselő EP pedig ingyenesen elérhető a banda honlapjáról. Első nagylemezük pedig 2012 novemberében látott napvilágot, Damnatio ad Bestias címmel.

Samas
A Samas egy modern hangzású metal banda. Zenéjében mindig az egyediségre törekszenek a srácok, a metal műfajához sorolható dalaikban több stílus is keveredik, változatosabbá teszi a hangzást. A szó mindig másodlagos, csak a koncerteken derül ki igazán mi is az a SAMAS!
A zenekar:
Lukács Szilvia-dob
Kárász Dániel-gitár
Gyura László-basszus
Kárász János-ének

Visioned Frailty
A Visioned Frailty zenekart Márton Péter dalszerző - gitáros (ex-Without Face, ex-Guilthee, ex-Septicmen) saját projektjeként hozta létre 2010 januárjában, hogy azon zenei ötleteit is meg tudja valósítani, melyek nem fértek bele fő zenekara, a Sunseth Sphere stílusába, zenei irányvonalába. Péter a dalai végleges formába öntését zenekari formában szerette volna véghezvinni, (ez által lehetségessé téve a későbbiekre vonatkozóan az esetleges élő fellépéseket is a projekt számára). Péter első hangzóanyagként egy három dalt tartalmazó promóciós demót szeretett volna rögzíteni, mely hosszas műhelymunkák után, 2011 júniusában készült el Shades of Past címmel a Farkas Máté által üzemeltetett Farkas - verem hangstúdióban. A komoly háttér munkának, próbáknak köszönhetően novembertől már koncertezett a zenekar, 2012 első napjaiban pedig stúdióba vonult a projekt, hogy rögzítse az Embryo című EP - t. A felvételek a Bit - Beat King stúdióban zajlottak Mikk segítsége mellett. Az EP borítóját Palotás Péter készítette el. A dalszövegek pedig újfent Gellérfi Bertalan nevéhez voltak köthetőek. 2013 márciusában elindultak az első Vsioned Frailty nagylemez stúdiós munkálatai. A dobok felvétele az FHT stúdióban zajlott Friskó ‘Fidó’ Péter segítségével.

Wrath of Azazel
A zenekar 2002-ben alakult Ézsiás Ádám (dobok) és Kapuszta Tibor (ének) jóvoltából. A kezdeti felállás - többnyire hozzáállási problémák miatt - nem bizonyult túl stabilnak, ami a tagok frissítéséhez vezetett. Ez idő tájt csatlakozott a szekcióhoz Tordai Barnabás (gitár). 2004-re megerősödni látszott a banda, így az ezt követő évben felvételre került a Bukott angyalok nevet viselő demó. Az akkori hármas újabb két állandó és egyben elkötelezett taggal bővült Tóth Péter (szinti) és Rudics Ágnes (gitár) személyében. Hosszas keresés után ismét egy maghatározó tag került a basszusgitáros posztjára (Mihalovits Viktor - Lexicon) így elérve a banda addigi legütősebb formációját. 2006-ban következett be a zenekar nevének kisebb módosítása, amikor is Azazelből Wrath Of Azazel lett. A zenekar 2007 márciusában rögzítette második demóját. A négy számot tartalmazó, Egyház mérge címet viselő lemez az együttestől koncertjeiken beszerezhető, illetve mp3 formátumban letölthető. A demó rögzítése után sajnálatos fordulat történt: Bubu gitáros és Lexicon basszer útjaik különváltak a bandától. Júliustól kezdődően 1 évig Gotsák Beni basszeros erősítette a bandát, majd Lázár Bálint váltotta őt ezen a poszton. A WOA legújabb demója a Gábriel árnya nevet viseli.
Zenekari tagok: Ézsiás Ádám (dobok), Kapuszta Tibor (ének), Lázár Bálint (basszusgitár), Rudics Ágnes (gitár), Tóth Péter (szinti).

Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskola
Miképp is kell elképzelni a társulat munkáját és előadásait? Saját szavaikkal lehet a legjobban jellemezni: A gótikus hastáncművész nem puszta koreográfiával, inkább performance-szal lép színpadra. Öltözéke, kelléktára, zeneválasztása, a hastáncmozdulatok kivitelezése és előadásának kisugárzása eltér a hagyományos hastáncosétól. Aki nem vonzódik a mitológia teremtményeihez vagy a cyberborg létformához, meg sem értheti. Aki üresnek tartja az éjszakát, sosem fog hitelesen gótikus hastáncot előadni.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: