Nyolcadszor rendezik meg szombaton a Móri Karika jótékonysági kerékpártúrát

Mór - Nyolcadszor rendezik meg szombaton a Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrát, amelyen ezúttal Scherer Péter színművész is részt vesz - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Fenyves Péter polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a város már a kezdetek óta a rendezvény mellett áll. Közölte, hogy a túra idén is két célt szolgál: a résztvevők nevezési díjaikkal az agysérülteket segítő Cortex Alapítványt, valamint a móri Szent Flórián-szobor rekonstrukcióját támogatják.

Reményét fejezte ki, hogy idén is sokan vesznek részt a túrán az ország minden részéből és ezzel segítik a célok elérését.

A résztvevők a Láncos-kastély előtti térről indulnak 10 órakor. Négy táv közül választhatnak: a leghosszabb 110 kilométeres mellett 50, 25 és 10 kilométert kerékpározhatnak.

A Móri Karikát 2007-ben rendezték meg először. Orosz Zsolt móri születésű, Írországban élő orvos kezdeményezésére százak túráznak évről évre és segítik az agysérültek rehabilitációját és egy-egy helyi cél megvalósulását.

A Cortex-Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat szerveznek, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: