Múzeumok éjszakája - A Fesztiválzenekar "lépcsőzenéje" nyitja a programot

A Budapesti Fesztiválzenekar "lépcsőzenéje" - a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén adott ingyenes meglepetéskoncertje - nyitja meg szombaton koraeste a Múzeumok éjszakája programsorozatát.


A zenekarnál régi hagyomány a meglepetéskoncert, ahol a program csak közvetlenül a karmesteri pálca felemelkedése előtt derül ki - írják közleményükben.

Idén a zenekar keresi azt az ötven embert, aki "kikezd" velük, azaz, akik először hallgatnak komolyzenét élőben. Nekik a karmester közelében tartanak fenn helyeket, hogy minél közelebbről tapasztalhassák meg életük első komolyzenei élményét.

A helyszínen a zenészek málnaszörppel várnak mindenkit, és lesz tombola is, amelynek főnyereménye egy kétszemélyes éves bérlet a zenekar 2014/2015-ös koncertszezonjára.

Két évvel ezelőtt is Fischer Iván és együttese nyitotta a Múzeumok éjszakáját, akkor a zenekar történetének legrövidebb, negyedórás koncertjét adták.

A Budapesti Fesztiválzenekar csütörtökön, Budapest napján is ingyenes koncertet ad a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: