POSZT - Pécsre jön a Kultúra.hu

Pécsre jön a Kultúra.hu: a népszerű kulturális portál munkatársai izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket június 11. és 13. között a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).


A portálon olvasható cikk szerint a szerkesztőség munkatársai a Király utcai Dóm Art Bistróban június 12-én 14 órakor Trokán Nórát látják vendégül a budapesti Örkény István Színház A képzelt beteg című előadásához kapcsolódóan, 13-án 14 órától pedig Rusznyák Gábor rendező mesél a Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című darabjának kulisszatitkairól. 

Hozzátették, ugyancsak 13-án 11 órakor Bajnai Zsolt, az új magyar könnyűzenei kezdeményezés, a Cseh Tamás Program szakmai tanácsadója meghívott vendégekkel beszélget a projekt működéséről, célkitűzéseiről.

A Kultúra.hu utalt rá, hogy a háromnapos kitelepülés a szerkesztőség idei roadshow-jának első állomása, és ez alatt kísérőprogramként átfogó beszélgetést szerveznek L. Simon László országgyűlési képviselővel a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) működéséről június 13-án 14 órától a Hotel Palatinus konferenciatermében.

Az eseményen szó esik a NKA magyar kultúrafinanszírozásban betöltött szerepéről, stratégiai elképzeléseiről, az NKA-t érintő jogszabályváltozásokról, a pályázati rendszer aktualitásáról, valamint a szakmai kollégiumok időszerű pályázati felhívásairól is.

A szervezők a beszélgetések mellett szépirodalmi olvasósarokkal is várják a vendégeket.

A Kultúra.hu roadshow következő állomása június 26. és 29. között az egri Kaláka Fesztivál lesz - olvasható a cikkben.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: