A Compagnia Finzi Pasca produkciója a Művészetek Palotájában

Levél Csehovnak címmel a Compagnia Finzi Pasca produkciója szerepel keddtől vasárnapig a Művészetek Palotája műsorán: az orosz író ihlette újcirkusz-produkció, amelynek formanyelvét az akrobaták és a bohócok határozzák meg, hétszer látható.

A Donkával Daniele Finzi Pasca - aki nem csupán az előadás szerzője, de rendezője és koreográfia-társtervezője is - nosztalgikusabb, törékenyebb arcát mutatja meg - közölte a Művészetek Palotája az MTI-vel.

A svájci rendező a 2009/2010-es évadban késztette el a Donkát. A nemzetközi alkotócsapat tagjai között artisták, zenészek és táncosok találhatók, Maria Bonzanigo zenéje pedig a távoli orosz vidékeket idézi meg. Daniele Finzi Pasca a produkciót Csehov születésének 150. évfordulójára ajánlotta. A Donkára készülve elmerült az író életművében: naplóit, leveleit, prózai és drámai műveit egyaránt tanulmányozta.

"Elhatároztam, hogy felfedezem Csehovot: életének és írásainak kutatásakor lázasan kerestem az apró részeket, részleteket. Elolvastam naplóját, amelyben a legmeghatározóbb számomra az abból áradó csend volt. E feljegyzésekből próbáltam egy olyan képet összeállítani magamnak, amelyet aztán a cirkusz eszközeivel: zsonglőrök, bohócok és akrobaták varázslatos világa segítségével tudok megjeleníteni a színpadon" - idézi a közlemény Daniele Finzi Pascát.

Az előadás hanganyagát orosz muzsikusok közreműködésével rögzítették Moszkvában, az ősbemutatót is ott tartották az író tiszteletére rendezett Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

A Donka a Compagnia Finzi Pasca, a Csehov Nemzetközi Színházi Fesztivál és a Théatre de Vidy-Lausanne közös produkciója. Az előadást a világ több mint félszáz városában kétszázötvennél is többször játszották már - áll a darab ismertetőjében.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: