Audrey Hepburnnek szentelt tárlat nyílik a National Portrait Galleryben

Audrey Hepburn életén és karrierjén végigkalauzoló nagyszabású fotókiállítás nyílik jövő júliusban a londoni National Portrait Galleryben.


Az Audrey Hepburn: Portraits of an Icon (Audrey Hepburn: egy ikon portréi) című kiállítás látogatói végigkövethetik, hogy miként vált a West End-i kóristalány Hollywood egyik legtöbbet fotózott csillagává, és Hepburn későbbi humanitárius munkásságát is megismerhetik - adta hírül a BBC News.

Az Álom luxuskivitelben főszereplőjének klasszikus képei mellett, ritkán látható családi felvételek is helyet kapnak a tárlaton, amelyen mások mellett Richard Avedon, Cecil Beaton, Angus McBean, Irving Penn és Norman Parkinson munkáit vehetik szemügyre az érdeklődők.

A július 2-án nyíló kiállításon az Oscar-díjas színésznő filmjeinek eredeti poszterei és magazinborítókra szánt fotói köszönnek vissza. Ezen kívül a forgatásokon és a kulisszák mögött készült felvételek, broadway-i öltözőkben lencsevégre kapott pillanatok és a fiatalon balettozó Hepburnt megörökítő családi fényképek várják a látogatókat. 

Húszas éveinek elején Hepburn (1929-1993) számos revüben szerepelt a Ciro's nevű londoni éjszakai klubban, amelynek épülete ma már a galéria nyilvános archívumának ad otthont. Az október 18-ig látogatható kiállítás ezeknek a Hepburn karrierjében sorsfordítónak számító fellépéseknek a 65. évfordulójára emlékezik. 


(http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30289800)

(http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11268114/Rare-pictures-of-Audrey-Hepburn-from-family-album-to-go-on-show.html)

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: