Új sorozatot indít a Zuglói Filharmónia Téli bérlet néven

Új sorozatot indít a Zuglói Filharmónia Téli bérlet néven, a négy hangversenynek a felújított Pesti Vigadó impozáns díszterme ad otthont december és február között.


A sorozat szombati nyitókoncertjén Liszt Orfeusz című szimfonikus költeménye és A-dúr zongoraversenye, valamint Brahms I., c-moll szimfóniája hangzik el Záborszky Kálmán vezényletével, az est szólistája Bogányi Gergely lesz - derül ki a zenekar honlapján (zugloifilharmonia.hu) elérhető részletes programból.

A bérlet december 20-án Bach-hangversennyel folytatódik, a német komponista hat kantátából álló Karácsonyi oratóriumának első három kantátája csendül fel Gál Gabi (szoprán), Gaál Weber Ildikó (alt), Horváth István (tenor) és Gábor Géza (basszus) énekesek közreműködésével, Hámori Máté vezényletével. 

A január 17-i hangversenyen Mozart- és Beethoven-művek kerülnek terítékre, elhangzik többek között Beethoven ritkán játszott II., D-dúr szimfóniája, a koncert szólistája Kolonits Klára szoprán, dirigense Ménesi Gergely lesz.

A sorozat február 7-i zárókoncertjén Schubert és Lehár műveivel várják a közönséget a Vigadóba. Schubertnek többek között Die Zwillingsbrüder (Az ikertestvérek) és Fierabras című operáiból hangzanak el részletek, Lehártól pedig mások mellett Tatjana című operájából játszanak két részletet. A zárókoncert szólistái Geszthy Veronika (szoprán) és Kovács Orsolya (hegedű), karmestere Rácz Márton lesz.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: