Támogatta a testület a Tabán mozi digitális fejlesztését

Támogatta a Tabán Kinotéka digitális fejlesztésének pályázatát és az ehhez szükséges 4,1 millió forintot önrészt is biztosítja a Fővárosi Közgyűlés, a testület tagjai erről szerdán döntöttek.


A november 21-én meghirdetett pályázaton azok az önkormányzatok vehetnek részt, amelyek a fejleszteni kívánt mozi vagy a mozit tulajdonló gazdasági társaság többségi tulajdonosai vagy vállalják, hogy a nem önkormányzati tulajdonban lévő filmszínház működéséhez a pályázat megvalósulását követő három évben folyamatosan, az éves működési, üzemeltetési költségek legalább 10 százalékát biztosítják.

A Fővárosi Önkormányzat a Budapest Film Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló Tabán Kinotéka mozi fejlesztési igényét nyújtotta be a pályázatra. Az elbírálást követően a pályázatot kiíró emberi erőforrások minisztere legkésőbb december 19-ig köti meg a támogatási szerződést a kedvezményezettel - áll az előterjesztésben. 

Az előterjesztés szerint a fejlesztés célja a főváros egyetlen budai artmozijának hosszú távú sikeres üzemeltetése, ehhez a Kubrick Terem eddigi bérelt, első szériás DCI-vetítőgépe helyett saját tulajdonú, korszerűbb berendezést helyeznének üzembe. A beruházástól nagyobb üzembiztonságot remélnek a bérleti díj megszűnése mellett.

A fejlesztés megvalósításának teljes költsége 16,6 millió forint, az igényelt támogatás 12,4 millió forint, amelyhez 4,1 millió forint önrész szükséges - áll az előterjesztésben, amely felidézi, hogy a Tabán mozi 2013 decemberében bezárt, miután az üzemeltető cég bérleti szerződése lejárt. 

A filmszínházat 2014 januárjában a Budapest Film Zrt. visszavette, majd rövid felújítás - a mozi belső terének megújítása és a modern digitális vetítő- és hangrendszerrel történő ellátása - után 2014. március 20-án újra megnyitotta azt.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: