Kele Judit mesefigurás festményei kiállításon

Kele Judit építész csaknem harminc akrilfestményét, valamint saját meséjét is bemutatja az a kiállítás, amely Álom, mese, valóság címmel csütörtökön nyílik a Tranzit Art Caféban Budapesten.


Kele Judit gyerekkora óta érdeklődik a festészet iránt, a május 9-ig látható kiállítás képein személyes élményeit, önismereti fejlődését festette meg. 

"Egyfajta menekülésként mindig festettem" - hangsúlyozta az építész az MTI-nek, hozzátéve, hogy a tárlat alkotásainak egy része kislánya születésekor készült. Ekkor érett felnőtté és olyan dolgokkal kezdett el foglalkozni, mint például a meditáció - jegyezte meg.

Mint elmondta, az álomvilág a képeken megjelenített mesefigurákra vonatkozik, de a tárlaton láthatók lesznek nonfiguratív alakok is. Az egyik festményen például a tánc közben elért transzállapotot jelenítette meg, de azt is megfestette, amikor az egyik kislánya majdnem megfulladt a karjai között.

Kele Judit megjegyezte, hogy szereti az erős színeket, főként a türkizkéket, valamint a barna és a fekete kombinációját.
A tárlat képeinek címet nem adott, ezt a látogatókra bízza, akik a festmények mellé tett papírlapra írhatják le ötleteiket - tette hozzá a művész, kiemelve, hogy a festményeken saját meséje is megelevenedik, amely el is olvasható a kiállításon.

Kele Judit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen belsőépítészként diplomázott 2006-ban. 2010 óta dolgozik a Hannabi bútortervező csapatában projektmenedzserként és tervezőként, közreműködött például az ENSZ bécsi székháza pihenőjének megtervezésében is.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: