Világkiállítás: Júniusba nyílik a magyar pavilon

Egy hónappal a milánói világkiállítás (Expo Milano) pénteki kezdete után, június 5-én tartják a magyar pavilon hivatalos megnyitóját, az épületben azonban már május 1-jén megkezdődnek a programok - mondta el az MTI-nek a magyar kiállítás kormánybiztosa.


Szőcs Géza hangsúlyozta: az expo nyitóünnepségei közepette sokkal kisebb visszhangja lenne a magyar pavilon megnyitójának, ezért és az olasz szervezők kérésére - hasonlóan más nemzeti pavilonokhoz - a világkiállítás kezdeténél némileg később tartják meg azt.

Mivel az idei expo témája a fenntartható fejlődés és az élelmiszer-biztonság, a magyar pavilon hivatalos megnyitóját a környezetvédelmi világnapra, június 5-re hirdették meg - közölte.

A pavilon azonban készen áll, így a programok már pénteken elindulnak - emelte ki a kormánybiztos, hozzátéve: az első napokon többnyire zenei rendezvények várják a látogatókat.

Bogányi Gergely csütörtökön Milánó belvárosában, a Palazzo Cusaniban mutatja be új fejlesztésű zongoráját az olasz szakma és sajtó előtt, majd pénteken a nagyközönség számára is a magyar pavilonban, ahol fellép mások mellett Szakcsi Lakatos Béla, Kathy Horváth Lajos és a FolkEmbassy is.

A magyar népi kultúrát a Fölszállott a páva is képviselni fogja. Május négy hétvégéjén a közmédia népzenei és néptáncos tehetségkutató versenyének legjobbjai adnak ízelítőt a Kárpát-medence táncaiból, zenéiből. Kelet és nyugat címmel május 16-án és 17-én a keleti csángó és a nyugati, dunántúli világot többek között Kubinyi Júlia, az első évad egyik legnépszerűbb énekese viszi el a helyi közönségnek.

A magyar pavilon részletes programja rövidesen a www.expohungary.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: