A főváros megállapodott a Sziget Kft.-vel

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-vel (Sziget Kft.) való együttműködési megállapodás megkötéséről döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés a 2015. évi Sziget Fesztivál és Gyerek Sziget rendezvények kapcsán.


A javaslatot 22 igen és 2 tartózkodás - Székely Sándor (Együtt) és Tokody Marcell (Jobbik) - mellett vita nélkül elfogadták.

Az előterjesztés szerint a Sziget Kft. azzal a kéréssel fordult a Fővárosi Önkormányzathoz, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan 2015-ben is támogassa a Sziget Fesztivál és a Gyerek Fesztivál lebonyolítását az Óbudai-szigeten.

A fesztivál a 2011. évet megelőzően ingyenesen használta a közterületet, 2011-től a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében közterület-használati díjat fizetett a Fővárosi Önkormányzatnak. A 2015-ös évre 70 millió forint plusz áfa közterület-használati díj megfizetéséről döntött a közgyűlés. 

A 2014. évi szerződésben foglaltakkal megegyezően a 2015. évi megállapodás is kötelezi a Sziget Kft.-t, hogy a területet eredeti állapotába állítsa helyre és megfelelő színvonalon elvégezze a javítási munkálatokat.

A 23. Sziget Fesztivált augusztus 10. és 17. között rendezik, a Gyerek Sziget június négy hétvégéjén várja ingyenes programokkal a közönséget.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: